Päivän Sana 30.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Koko perhe kirkkoja bongaamaan

Perheen pyhäpäivän Messupassin etusivu. Kirkkonummen kirkon syksyisen ruskan sävyissä on kuvittanut lastenohjaaja Leila Lucas Veikkolasta.
Mikkelinpäivänä, sunnuntaina 4.10., otetaan seurakunnassa käyttöön lasten messupassit. Messupassiin saa tarran jumalanpalveluskäynnistä.

Lapsille suunnattuja ovat erityisesti perhemessut, mutta tarran saa myös muista messukäynneistä.

Kun passiin on kertynyt viisi tarraa, passin haltija saa Lapsen uskon avainsanat-kirjan. Kirja on kirkkonummelaisten lapsityöntekijöiden tekemä.

Perhemessut suunniteltu lapsille

Perhemessuissa on lapsille katseltavaa ja seurattavaa, ne on suunniteltu lasta ajatellen. Perhemessuissa mukana ovat mukana myös seurakunnan lapsikuorot.

– Kirkkonummella on useita kirkkoja, kannustan perheitä kirkkobongareiksi käymään kaikissa Kirkkonummen kirkoissa, sanoo Nina Hotma.

– Näin sekä lapset että aikuiset tutustuvat kotiseudun kirkkoihin ja lapset saavat Messupassiinsa tarroja.

Painopisteessä pyhä

– Perheen pyhäpäivän vietto on lapsi- ja nuorisotyön painopisteenä tulevan vuoden ajan, kertoo lapsityönohjaaja Nina Hotma.

– Haluamme rohkaista perheitä osallistumaan seurakunnan yhteiseen jumalanpalvelukseen.

Leena Salmensaari

Mikkelinpäivän perhemessut