Päivän Sana 26.07.2017
Joka ei toista armahda, saa itse armottoman tuomion, mutta joka armahtaa, saa tuomiosta riemuvoiton.

Jaak. 2:13

KLS: energiaa ja melodista metallia

Rockgospelia soittava KLS esiintyy Tulta-tapahtumassa Kirkkonummella. Raskas metalli jyrisee Gesterbyn koululla lauantai-iltana klo 19.30.

KLS soittaa rockgospelia tiukalla otteella. Soundiin kuuluvat särökitarat ja raskaan metallin vastapainona kauniit pianomelodiat.

- Taivaan Isän rakkaus se saa meidät riehumaan lavalla, sanoo laulusolisti Perttu (vas). Kuvat on otettu viime marraskuussa Turussa.

KLS tunnetaan energisestä lavashowstaan.

– Meidän rockpuoli pääsee esiin keikoilla. Intensiivistä energiaa löytyy, sanoo laulusolisti Perttu Läykki.

Tulta-tapahtumassa KLS:llä on normaali kuuden hengen kokoonpano: kaksi laulajaa, kaksi kitaristia, basisti ja rumpali.

KLS ei esiinny nyt ensimmäistä kertaa Kirkkonummella. Vuosi sitten bändi heitti unplugged-keikan nuortenillassa Lyanilla.

– On mahtavaa tulla Tulta-tapahtumaan, hehkuttaa Perttu.

– Pistetään pystyyn hyvät pippalot!

Biisit syntyvät yhteistyöllä

Bändin biisit syntyvät yhteistyönä. Joku tuo treeneihin aihion, jota sitten yhdessä kehitetään.

– Varsinkin kitaristiltamme Kimmo Keskiseltä syntyy usein riffejä, joiden pohjalle rakennetaan biisi.

Perttu on yleensä vastannut sanoista. Sanoituksissa on pääosassa evankeliumi.

– Me kaikki olemme saaneet niin paljon hyvää uskosta, että haluamme jakaa kokemustamme eteenpäin, selittää Perttu.

Keikkaa riittää

Bändin jäsenet ovat parikymppisiä nuoria miehiä, jotka asuvat ja opiskelevat ympäri Suomea. Kaikilla on kuitenkin yhteiset juuret Ikaalisissa. Siellä KLS syntyi seurakuntanuorten parissa vuonna 2004.

– Bändin jäsenet tapaavat treenikämpällä Ikaalisissa parin viikon välein, kertoo Perttu, joka itse opiskelee luokanopettajaksi Turussa.

– Keikkoja on ollut kiitettävästi. Viime vuonna bändi nousi lauteille kolmisenkymmentä kertaa, laskeskelee Perttu.

Bändin nimi KLS tulee sanoista Kiitän luojaani sinusta. Basisti Tatu.

Uusi levy tulossa

KLS:ltä on tulossa uusi levy. Bändi äänittää pitkäsoiton ensi kesänä. Julkaisupäivä on vielä auki, mutta levyn pitäisi olla saatavilla loppuvuodesta.

– Kirkkonummella kuullaan muutamia tulevan levyn biisejä, lupaa Perttu.

Timo Merensilta
Kuvat: Veijo Lyytikäinen