Päivän Sana 29.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Kivikirkkojen vaellus Siuntiosta Kirkkonummelle

Viime vuoden syyskuussa testattiin pyhiinvaelluksen reitti Siuntiosta Kirkkonummelle. Kuva: Kaisa Tanttu.Syyskuussa on mahdollisuus kokeilla päivän mittaista pyhiinvaellusta. Kivikirkkojen vaellus kulkee Siuntion upealta vanhalta kirkolta Kirkkonummen kivipyhäkköön. Reitti kulkee todella kauniiden kulttuuri- ja luontomaisemien läpi.

Pyhiinvaellusten suosio kasvaa

Pyhiinvaellukset ovat kasvattaneet suuresti suosiotaan. Monet suomalaiset matkustavat vaeltamaan esimerkiksi Espanjan Santiago de Compostelaan, mutta tarjolla on myös kotimaisia vaihtoehtoja.

Itä-Suomessa järjestettävien Pyhät polut -vaellusten ja Länsi-Suomen Henrikin ja Jaakon vaellusten lisäksi Länsi-Uusimaa liittyy nyt joukkoon. Kivikirkkojen vaellus saattaa laajentua tulevina vuosina myös Espoon ja Lohjan kivikirkkoihin.

Lauantaina 15.9. toteutettavan vaelluksen järjestävät Kirkkonummen ja Siuntion seurakunnat. Oppaana on vaeltajapastori Panu Pihkala. Vaelluksella nautitaan luonnosta ja hyvästä seurasta ja vietetään hartaushetkiä ja kuljetaan välillä hiljaisuuden vallitessa.

Vaeltaja tarvitsee hyvät jalkineet

Pyhiinvaeltajat kokoontuvat Siuntion kirkolla klo 9.  Kirkkonummelta järjestetään bussikuljetus Siuntioon  edulliseen hintaan. Osallistujat tarvitsevat eväät, vesipullon, hyvät jalkineet ja säänkestävän varustuksen.

Kävelymatkaa kertyy noin kaksikymmentä kilometria, osin metsämaastossa. Reitti sopii kaikille normaalikuntoisille. Matkalla pidetään riittävästi taukoja.

Vaellus päättyy Kirkkonummen kirkoon n. klo 17–18, jonka jälkeen on mahdollisuus palata bussilla takaisin siuntioon.

Lisätietoja:

• vaellusopas Panu Pihkala

puh.  050 321 2293
  • Kirkkonummen seurakunta: pastori

puh. 0400 844 766 (lomalla 7.8.– 26.8.)
  • Siuntion seurakunta: pastori Irene Erkko

puh. 040 183 0812

Ilmoittautumiset Irene Erkolle tai Tuula Peuralle sähköpostilla tai tekstiviestillä.
Myös loman aikana voi ilmoittautua.

Lisätietoa pyhiinvaelluksista:

Lisätietoa kivikirkoista