Päivän Sana 22.07.2017
Te ette siis enää ole vieraita ja muukalaisia, vaan kuulutte Jumalan perheeseen, samaan kansaan kuin pyhät.

Ef. 2:19

Kirkon perheneuvojat myös homoperheen asialla

Ajankohtaisen Kakkosen homoillan seurauksena on julkisuudessa syntynyt käsitys, että kirkko suhtautuisi homoseksuaalisuuteen torjuvalla tavalla. Kirkon työntekijöinä olemme erittäin pahoillamme tilanteesta.

Kirkon perheneuvontatyötä on tehty 1940-luvulta alkaen kaikenlaisten perheiden parissa. Parisuhteen ristiriitoja on luottamuksellisesti selvitelty niin homo-, lesbo-, trans- kuin heteroseksuaalisten parisuhteiden kohdalla. Ja perheen taakkoja jaettu niin yksinhuoltaja-, ydin- kuin sateenkaariperheidenkin kanssa.

Erilaiset perheet ja yksilöt on pyritty ottamaan tasapuolisesti vastaan ja palvelemaan heitä parhaalla mahdollisella tavalla. Kysymystä ihmisen seksuaalisuudesta ja sukupuolisuudesta on lähestytty avoimesti, kokonaisvaltaisesti ja kunnioittavasti.

Televisiokeskusteluiden osalta vaikuttaa siltä, että kirkkoon liittyvien aiheiden osalta korostuvat helposti eri asioihin tuomitsevasti suhtautuvat mielipiteet. On surullista, että nämä äänet mielletään kirkon kannaksi. Samaan aikaan suuri osa kirkon työstä ja työntekijöistä, ilman, että asiasta tehdään suurta numeroa, on täysin sinut monimuotoisen seksuaalisuuden, sukupuolisuuden ja niihin liittyvien ilmiöiden kanssa.

Tämä viisas ja vastuullinen kirkon työntekijöiden laaja joukko tekee ahkerasti työtään – kuka milläkin sektorilla perustyöhön keskittyen.

Kirkon perheneuvonnassa tämä tarkoittaa yksittäisen ihmisen ja perheen ristiriitatilanteiden auki puhumista terapeuttisin keskusteluin. Emme ole ehtineet keskittyä kirkon julkisuuskuvan luomiseen tai ylläpitämiseen.

Allekirjoittajat:

• Espoon perheasiain neuvottelukeskus
  • Martti Esko, Johtava sihteeri, Kirkon perheasiat

Sekä perheasiain neuvottelukeskusten johtajat:

• Hannu Poutanen, Lappeenranta
  • Aku Kaura, Hämeenlinna
  • Jan-Erik Nyberg, Pietarsaari
  • Barbro Näse, Raasepori

Tiedote julkaistu alunperin Espoon seurakuntien nettisivuilla

Julkaistu 25.10.2010 16:57 | sivu pävitetty 25.10.2010 klo 17:09:39