Päivän Sana 29.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Kirkolliskokousedustajat seurakuntatalolla

Espoon hiippakunnalla on kirkolliskokouksessa kuusi maallikko- ja neljä pappisedustajaa.Sunnuntaina 19.10. Espoon hiippakunnan kirkolliskokousedustajat tulevat tapaamaan kirkkonummelaisia keskustan seurakuntatalolle. Tilaisuudessa on mahdollisuus kuulla, mistä kirkon ylimmässä päättävässä elimessä parhaillaan keskustellaan.

– Hiippakuntamme kirkolliskokousedustajat ovat tällä kaudella ottaneet tavaksi vierailla seurakunnissa ennen seuraavaa istuntoa, kertoo kirkkonummelainen edustaja Johanna Lumijärvi.

Kymmenestä edustajasta kuusi osallistuu tapaamiseen. Piispa on estynyt.

Seurakuntarakenne puhuttaa

Tapaamisessa keskustellaan ajankohtaisista asioista, joita käsitellään kirkolliskokouksessa.

Seurakuntarakenteen uudistaminen puhuttaa paljon eripuolilla maata. Kirkolliskokouksen pöydällä on esitys, jonka mukaan tulevaisuudessa kaikki seurakunnat kuuluvat johonkin seurakuntayhtymään.

Seurakuntaliitokset eivät tällä hetkellä ole Kirkkonummella akuutti asia. Nyt jo suomalainen ja ruotsalainen seurakunta muodostavat yhtymän. Seurakuntarakenteisiin tehtävät muutokset kuitenkin vaikuttavat nykyistenkin yhtymien toimintaan. On myös mahdollista, että tulevina vuosina myös Kirkkonummen seurakunnat yhdistyvät jonkin naapurikunnan seurakuntien kanssa.

Kirkolliskokouksessa on myös vireillä virsikirjaan tuleva uusi lisävihko. Tilaisuudessa pääsee laulamaan lisävihkoon ehdolla olevia lauluja.

Kirkolliskokousedustajien ja seurakuntalaisten tapaaminen
Su 19.10. klo 10–13