Päivän Sana 30.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Kirkkonummi isännöi Merimieskirkon kesäjuhlaa

Lauantaiaamupäivänä juhlijoilla on mahdollisuus osallistua perinnepurjehdukselle. Hinta 25 euroa. Ilmoittautuminen sähköpostilla: kyrkslatts.svenska.forsamling(at)evl.fi
Kuva: Timo Hormio.Suomen Merimieskirkon kesäjuhla järjestetään tänä vuonna 9.-10. elokuuta Kirkkonummella. Kaksikielinen tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kirkkonummen seurakuntien kanssa. Tapahtumat keskittyvät keskustan seurakuntatalolle.

Kesäjuhla on kaikille avoin ja ilmainen. Lauantaina 9.8. klo 16 alkavassa pääjuhlassa esiintyvät muun muassa laulaja Susann Sonntag ja pianisti Teddy Granroth.

Myöhemmin illalla klo 19 alkavassa urkukonsertissa Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkossa esiintyy todellinen huippulahjakkuus, 13-vuotias urkuri Joel Vartiainen. Vartiainen esiintyy perjantaina sekä Lahden kansainvälisellä urkuviikolla että Tuusulan Taiteidenyössä Tuusulan kirkossa.

Sunnuntaina 10.8. kaksikielisessä juhlajumalanpalveluksessa klo 12 saarnaa Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström.

Lauantai-iltapäivänä seurakuntatalolla esiintyy tänä vuonna 30-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävä Susann Sonntag.Teemana Rajapinnalla

Kesäjuhlan teema on tänä vuonna "Rajapinnalla - Vid gränsen".

- Sanalla "raja" on erityinen lataus tällä seudulla, sillä Kirkkonummen eteläosa piti evakuoida Porkkalan parenteesin ajaksi 1944-56. Sen ajan haavat ovat vielä jäljellä, taustoittaa Kirkkonummen ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Lars-Henrik Höglund.

- Tunnemme syvällä sisimmässämme, että rajat ovat pyhiä. Näin on myös henkilökohtaisella tasolla. Samalla raja on se paikka, missä kohtaamme.

- Kirkkonummella meri on ollut sekä raja että kontaktipinta. Aikoinaan rannikollamme kalastelleet virolaiset munkit olivat ensimmäisiä kristittyjä lähetystyöntekijöitä. Me saimme heiltä jotain suurta: sanoman Vapahtajasta.

Kaikkien liikkuvien ihmisten kirkko

Merimieskirkko palvelee kaikkia liikkeellä olevia ihmisiä. Toiminnassa kohdatuista noin 60 prosenttia on etäsuomalaisia. Muita kohderyhmiä ovat muun muassa merenkulkijat, rekkamiehet, au pairit, interreilaajat ja turistit.

Kotimaan satamien merimieskirkkotyö painottuu ulkomaalaisten merenkulkijoiden palvelemiseen, mutta ne ovat avoinna kaikille kävijöille. Merillä Merimieskirkon laivakuraattorit tekevät onnettomuuksia ennaltaehkäisevää työtä.

Suomen Merimieskirkolla on tällä hetkellä seitsemän toimipaikkaa Euroopassa ja kahdeksan Suomessa. Merimieskirkon ulkomaan toimipisteistä on muotoutunut suomalaisuuden, suomen kielen ja kulttuurin tukikohtia ja näyteikkunoita Euroopassa.

Katso:

Julkaistu 1.8.2014 16:15 | sivu pävitetty 2.8.2014 klo 21:06:49