Päivän Sana 22.07.2017
Te ette siis enää ole vieraita ja muukalaisia, vaan kuulutte Jumalan perheeseen, samaan kansaan kuin pyhät.

Ef. 2:19

Kirkkohetkissä käytiin valaan vatsassa

Kirkkohetkien toteuttajat Niina Haapa-aho (vas.), Anne-Mari Teukku ja Riittaleena Tuomi.Päiväkotien ja perhepäivähoitajien lapsiryhmät seurasivat kevään kirkkohetkissä jännittävää tarinaa Joonasta. Kirkkohetkissä kiitettiin Jumalaa keväästä ja pyydettiin siunausta kesään.

Seurakunnan päivähoitomentorien rakentamassa esityksessä Joona sai Jumalalta vaikean tehtävän. Joona ei suostunut Jumalan kutsuun, vaan päätti paeta merten yli. Laiva joutui myrskyn kouriin ja Joona meren armoille.

Jumala ei jätä yksin

Pelottavista tapahtumista huolimatta Jumala ei jättänyt Joonaa pulaan. Myrsky tyyntyi ja iso valas hotkaisi Joonan suihinsa. Joona oli valaan vatsassa kokonaiset kolme päivää. Hän pääsi vihdoin pois valaan vatsasta rukoiltuaan Jumalalta apua.

Raamatusta tuttu tarina sai hienot puitteet koristellussa kirkossa. Lasten askartelemat kalat olivat myös osa lavastusta. Lapset saivat myös kokeilla, miltä tuntuu olla valaan vatsan sisällä.

Joonan tarina kertoi Jumalan huolenpidosta. Välillä elämässä myrskyää, mutta Jumala ei jätä yhtäkään lastaan yksin. Suojelusenkelit voivat tulla esiin yllättäen ja huomaamatta, kuten valas, jonka vatsassa Joona sai olla turvassa.

Hanna-Leena Yrjä

Julkaistu 29.5.2012 05:30 | sivu pävitetty 28.5.2012 klo 17:48:23