Päivän Sana 23.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Keskiviikkoilloissa näkökulmia kristittynä elämiseen

Näkökulmia islamiin - tarinoita kohtaamisista ke 27.1. klo 18.30. Mukana kansainvälisen työn asiantuntija Anssi Almgren Espoon hiippakunnasta.

Tule talvisena keskiviikkoiltana yhdessä pohtimaan elämää kristittynä eri tulokulmista. Tämän päivän maailmassa, myös Kirkkonummella, kohtaamme monenlaisia lähimmäisiä ja tilanteita, joissa mieleen voi herätä kysymys: kuinka minun kristittynä pitäisi tähän suhtautua?

Miten minun tulisi toimia? Mitä on elää kristittynä tämän päivän yhä monikulttuurisemmassa sekä myös muuten arvopohjaltaan ja odotuksiltaan monimuotoisemmassa ympäristössä? Keskiviikkoilloissa nostamme esiin joitain ydinkysymyksiä, joihin kristittyinä väistämättä törmäämme kohdatessamme toisia ihmisiä.

Aluksi pureudumme toista uskoa tunnustavan, erityisesti muslimin kohtaamiseen. Kohtaavatko tällöin kaksi eri uskontoa ja kulttuuria vai kaksi lähimmäistä? Mikä meitä yhdistää, mikä erottaa?

Toisena iltana palaamme takaisin kristittyjen väliseen yhteyteen ja pohdimme, kuinka kohtaamme kristityn veljen tai sisaren, jonka näkemys ja suhde Raamattuun on hyvin toisenlainen kuin omamme.

Keskustelusarjan lopuksi syvennymme yleisesti ottaen käytännön elämään kristittynä – mihin tehtävään Jeesus meidät oikeastaan lähetti?

Keskusteluillat järjestetään keskustan seurakuntatalolla, Seurakunnantie 1. Illassa on mukana seurakuntamme pappi tai vieraileva asiantuntija, joka alustaa illan aiheesta ja johdattaa yhteiseen keskusteluun.

• Ke 27.1. klo 18.30–20
    Näkökulmia islamiin – tarinoita kohtaamisista
    Mukana kansainvälisen työn asiantuntija Anssi Almgren Espoon hiippakunnasta ja oman seurakunnan työntekijöitä

• Ke 3.2. klo 18.30–20
    Suhde Raamattuun – onko minun suhteeni toisenlainen kuin sinun?
    Pastorit Tuula Peura ja Anna-Maija Kuutti-Manninen

• Ke 17.2. klo 18.30–20
    Käytännön elämisestä kristittynä raamatunkohdan pohjalta
    Pastori Johanna Siltala ja Ritva Karikoivu

Illat ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, joten voit myös osallistua vain joihinkin niistä.

”Osoittakaa toisillenne lämmintä veljesrakkautta, kunnioittakaa kilvan toinen toistanne.” (Room. 12:10)

Julkaistu 15.1.2016 12:55 | sivu pävitetty 15.1.2016 klo 14:58:42