Päivän Sana 27.07.2017
täytä lupauksesi Korkeimmalle.

Ps. 50:14

Kerkko Koskisen Hoosianna matkaa svengistä hymniin

- Nuotissa lukee Rakenne = matka svengistä hymniin. Alussa on kevyempi ote, sitten tulee joitain rajujakin käänteitä ja lopuksi päädytään perinteisempään ilmaisuun, Koskinen sanoo.Jouluradio aloitti lähetyksensä ensimmäisenä adventtina Hoosianna-hymnillä, jonka Jouluradiolle on sovittanut Kerkko Koskinen ja kappaleen esittää Kerkko Koskinen Kollektiivi.

Kerkko Koskinen nousi koko kansan tietouteen Ultra Bra-yhtyeen johtohahmona 2000-luvun alussa. Hän sävelsi lähes kaikki Ultra Bran kappaleet ja soitti yhtyeessä pianoa.

Vuonna 2012 hän perusti superyhtyeen Kerkko Koskinen Kollektiivi, jossa hänen lisäkseen laulavat Manna, Paula Vesala, Vuokko Hovatta sekä Kuopion Nuorisokuoro.

Eeppinen sovitus

Vaikka Koskisen sovitus on hänelle ominaisesti eeppinen ja jakaa varmasti mielipiteitä, hymnin alkuperäistä ajatusta ei ole unohdettu.

– Koska kyseessä on duurivoittoinen ilon laulu, päädyin innostavaan ja kohottavaan sovitukseen. Halusin näin kunnioittaa sävelmän alkulähtökohtaa, Kerkko Koskinen kuvailee.

Musiikkivideo YouTubessa

Hoosiannasta julkaistaan kappaleen ensiesityksen aikaan myös musiikkivideo, joka on nähtävissä . Sen ohjaa ja käsikirjoittaa teatteriohjaaja ja toimittaja Susanna Kuparinen.

Hoosianna-video on dokumentaarinen katsaus Suomesta, jossa yhdistyy kaamos ja joulun odotus. Sana hoosianna tarkoittaa alun perin "pelasta" tai "armahda" ja se on ollut alamaisten vetoomus vallanpitäjille.

Hoosiannaa vallan toreille

Yhtenä lähtökohtana videossa on valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen lausahdus alkusyksystä, että kaikkia suomalaisia tulee sattumaan. Niinpä musiikkivideossa Kerkko koskinen Kollektiivin laulajat käyvät vallan toreilla, erilaisissa politiikan ja talouden päättäjien järjestämissä tilaisuuksissa, joissa kansalaisille kerrotaan millä eväillä Suomi lähtee nousuun.

– Videossa mietitään, keitä suomalaisia tulevaisuudessa eniten kirpaisee ja etsitään itämaan viisasta tietäjää, joka tietäisi millä lääkkeillä kaikilla olisi kivaa ja ketään ei sattuisi, musiikkivideon ohjaaja Susanna Kuparinen tiivistää.

Jouluradio on pääkaupunkiseudun seurakuntien mediatoimituksen, Toivontuottajien, tunnetuin tuote. Vuotuinen mainokseton radiokanava soittaa tauotta joulumusiikkia ensimmäisestä adventista loppiaiseen.

Jouluradio soi netissä:

Analoginen taajuus Kirkkonummella: 89,7 MHz