Päivän Sana 23.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Katariina esittelee Pyhän Mikaelin kirkkoa

Tiekirkko-opas Katariina Väisänen esittelee Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkkoa 20. elokuuta saakka. Kirkko on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10–18.

Pyhän Mikaelin kirkko toimii tänäkin kesänä tiekirkkona. Kävijöitä on riittänyt parhaimpina päivinä parikymmentä. Väisänen kertoo tilastoivansa kaikki kävijät ja heidän kansalaisuutensa. Ulkomaalaisissa vierailijoissa on eniten ollut saksalaisia.

Hyväntuulisia kirkkovieraita

Kirkko-oppaan työssä pääsee kohtaamaan erilaisia ihmisiä. Kuitenkin lähes kaikille vierailijoille löytyy helposti yksi yhteinen piirre – he ovat hyvällä tuulella tullessaan tutustumaan kirkkoon.

Joskus keskustelu saattaa siirtyä kirkkotaiteesta myös arkisiin asioihin. Kirkko-oppaalta saatetaan kysellä esimerkiksi tietä tai jotakin muuta ajankohtaista asiaa. Vierailijat ovat kiinnostuneita hyvin erilaisista asioista.

– Kohtaamiset ovat olleet todella vuorovaikutteisia, Katariina Väisänen painottaa.

Parenteesi kiinnostaa

Ehkä eniten ihmisiä kiinnostava asia kirkon historiassa on Porkkalan vuokra-aika. Monilla vierailijoilla on ollut tuolta ajalta myös omakohtaisia kokemuksia.

Toinen esiin noussut kiinnostuksen kohde on kirkon rakentamisen alkutaival. Kirkko-oppaalta kysytään usein kirkon ikää.

– Monet vierailijat ovat olleet yllättyneitä modernista sisustuksesta, koska kirkko näyttää ulospäin paljon vanhemmalta.

Hanna-Mari Nikulainen

Julkaistu 4.8.2010 14:24 | sivu pävitetty 5.8.2010 klo 12:11:34