Päivän Sana 30.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Kasteessa piirretään ristinmerkki otsaan ja rintaan

Lauantaina 12.3. Kirkkonummella vietetään kastepäivää. Kastepäivänä juhlan järjestäminen sujuu helposti, sillä seurakunta huolehtii järjestelyistä aina kastemekoista kakkukahveihin. Lapsityön pastori Leena Salmensaari kirjoittaa tässä jutussa kasteen merkityksestä.

Kasteessa Jumala kutsuu jokaisen nimeltä omakseen. Kasteessa ihminen saa jotain, minkä vain Jumala voi hänelle lahjoittaa: uskon, armon ja siunauksen.

Tämä lahja annetaan jo lapselle. Lasten evankeliumissa Jeesus sanoo: Sallikaa lasten tulla luokseni, sillä sen kaltaisten on Jumalan valtakunta (). Kasteen arvo ei riipu meidän asenteestamme, sillä kaste ja usko ovat Jumalan teko meissä.

Tärkein kirkollinen toimitus

Kaste on tärkein kirkollisista toimituksista. Kirkon jäseneksi voi tulla vain kasteen kautta. Kaste on uskonelämän perusta. Siinä kastettava saa osakseen Jumalan armon ja rakkauden. Kaste on aina voimassa.

Kasteessa pappi piirtää ristin kastettavan kasvoihin ja rintaan, se on merkki siitä, että Jeesus on ristinkuolemallaan lunastanut kaikki hänen seuraajansa iankaikkiseen elämään. Ristin piirtäminen on symboli Jeesuksen rististä.

Kastevesi on ihan tavallista vettä, mutta Pyhä Henki on läsnä kastetta toimitettaessa ja sen vuoksi kaste on luterilaisen kirkon sakramentti. Kaste toimitetaan kolmiyhteisen Jumalan nimeen ”minä kastan sinut Antti Juhani, Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.”

Kastepäivä la 12.3. klo 14–18

Lisätietoja ja varaukset kirkkoherranvirastosta, puh. (09) 8050 8201.

Varaukset viimeistään 26.2.

Lue myös vanhempi