Päivän Sana 18.01.2018
Me saimme katsella hänen kirkkauttaan,
kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa.

Joh. 1:14

Kaikkein nuorimmatkin juhlivat Itsenäistä Suomea

Lastenohjaaja Marit Laine ja päiväkerholaiset. Kuva: Anne-Mari Teukku.
Veikkolassa vietettiin perjantaina 4.12. iloista itsenäisyyspäiväjuhlaa. Seurakuntakodille oli kutsuttu päiväkotiryhmiä ja perhepäivähoitajia hoitolapsineen. Päiväkerhoista juhlaan osallistuivat ”Aurinkotiikereiden” ja ”Lentävien apinoiden” ryhmät.

 

Perhepäivähoitajat, Tuija Kaurila ja Malla Aarnio olivat tyytyväisiä jo aiemmilta vuosilta tutuksi tulleeseen juhlaan.

 

– Hyvä että lapsilla on jo pienestä pitäen mahdollisuus olla mukana tällaisissa yhteisissä ja arvokkaissakin juhlissa. Vaikka lapset varmasti pitkän istumisen jälkeen ovat iltapäivällä tavallista vauhdikkaampia, on tämä yhteinen juhlinta sen arvoista.

 

Iloista jännitystä

 

Kaikkein pienimmät juhlavieraat olivat vain yksivuotiaita. He jaksoivat silti turvallisen aikuisen läheisyydessä seurata juhlallisuuksia. Juhlan alkajaisiksi tuotiin Suomen lippu telineeseen Siniristilippumme-laulun säestämänä. Airueina toimivat Punaisen Tuvan esikoululaiset, Alli ja Matias.

 

Juhlaan kuin juhlaan on hyvä valmistautua etukäteen. Itsenäisyyspäiväjuhlan kruunasivat lasten esitykset, joissa nähtiin sinivalkoisia värejä ja lumihiutaleita. Esityksistä saattoi aistia iloisen jännityksen – niitä oli harjoiteltu päiväkodissa ja -kerhossa jo hyvissä ajoin.

 

Ohjelman päätteeksi kaikui Maamme-laulu, jonka jälkeen päästiin juhlatarjoilujen ääreen.

 

Panostus kannattaa

 

– Kun aikuiset jaksavat panostaa kauniiseen kattaukseen ja yhdessä olemiseen, jo aivan pienimmätkin ymmärtävät tilanteen ja käyttäytyvät pöydän ääressä.

 

Herkut taisivat tosiaan tehdä vaikutuksen pieniin juhlijoihin. Kun lapsilta päivähoitopaikkaan lähtiessä kysyttiin, mikä oli kivaa ja mikä jäi mieleen, niin kaikui yhdestä suusta: ”Kakku, kakku!”

 

Riittaleena Tuomi

Julkaistu 16.12.2009 08:30 | sivu pävitetty 2.4.2015 klo 18:15:01
Kirkkonummen Seurakuntayhtymä
PL 26, 02401 Kirkkonummi
Seurakunnantie 1
Puhelinkeskus (09) 80501
Fax (09) 853 3169
www.kirkkonummenseurakunnat.fi
Avoinna: ma-pe klo 9.00 - 15.00
Kesä-, heinä- ja elokuussa:
ma-to klo 9.00 - 11.30 ja 12.30 - 15.00
pe suljettu