Päivän Sana 27.07.2017
täytä lupauksesi Korkeimmalle.

Ps. 50:14

Kaamossoppaa Masalan kirkolla

Masalan Marttojen puheenjohtaja Airi Kilpeläinen tarjoaa kaamossoppaa Masalan kirkolla.
Viime keväästä alkaen Masalan kirkolla on kerran kuussa tarjottu maksuton keittolounas. Syksyllä ruokailu sai nimekseen kaamossoppa.

Idean maksuttomasta sopasta toi diakoni Pia Hosio Kirkkonummelle tullessaan edellisestä työpaikastaan Malmin seurakunnasta.

– Siellä diakoniatyö järjesti kerran kuukaudessa ilmaisen ruokailun eli soppakirkon, joka aloitettiin yhdessä pienellä hartaudella. Malmilla soppaa keittivät vapaaehtoiset, kertoo Pia Hosio.

Ajatus diakoniatyön järjestämästä ruokailusta ei ole uusi Kirkkonummella, sillä jo vuosia on keskustan seurakuntatalolla ollut kaksi kertaa viikossa ollut tarjolla keittoa 1,60 euron hintaan. Keskustan ruokailu kerää joka kerta kymmeniä ruokailijoita.

Marttojen valmistama lounas

Masalan alueella ruokailua ei ole aikaisemmin ollut. Pia otti yhteyttä Masalan Marttoihin, jotka lupautuivat sopankeittäjiksi.

Syöjiä on toistaiseksi tullut yllättävän vähän.

Reino Gustafsson lusikoi hyvää keittoa tyytyväisenä Kirkkonummen palveluihin. ”Kirjoita siihen juttuusi, että haluan kiittää Masalan terveyskeskusta ystävällisestä ja hyvästä palvelusta” sanoi Reino.

– Tieto maksuttomasta soppalounaasta vain ei ole tavoittanut tai sitten täällä ei ole tähän tarvetta, aprikoi Pia Hosio.

Yksi selitys Masalan alhaiselle kävijämäärälle voi olla, että soppahetki on nyt liian harvoin, jotta se voisi muodostua ihmisille säännölliseksi tapahtumaksi.

– Ehkä alkavana vuonna soppalounas voisi olla joka toinen viikko. Mutta vapaaehtoisia tarvittaisiin lisää. Myös pieni maksu on jatkossa paikallaan, pohdiskelee Pia.

– Toivon, että soppahetki kokoaa ihmisiä yhteen, saman kattilan ääreen. Siinä samalla voi vaihtaa kuulumisia, kun saa vatsansa täyteen. Uskon, että edulliselle lämpimälle aterialle on aina paikkansa, erityisesti silloin kun tulojen niukkuus voi pakottaa karsimaan ruokailun monipuolisuudesta.

Seuraavan kerran Marttojen kaamossoppaa tarjoillaan
keskiviikkona 25.11. klo 13.

Aamiainen joka perjantai

Kirkkonummen ruotsalaisen ja suomalaisen seurakunnan diakoniatyö järjestää joka perjantai aamiaistarjoilun Masalan kirkolla. Siinä on tarjolla puuroa, leipää ja leikkeleitä sekä kahvia ja teetä – kaikki 20 sentin hintaan! Masalan K-kauppa lahjoittaa tarvittavan leivän. Sitä saa myös ottaa mukaansa aamiaiselta.

Leena Salmensaari

Julkaistu 17.11.2009 08:57 | sivu pävitetty 17.11.2009 klo 09:17:36