Päivän Sana 25.07.2017
Jos te noudatatte lain kuningaskäskyä niin kuin se Raamatussa on: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein. Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä.

Jaak. 2:8-9

Jouluradiossa soi koko joulumusiikin kirjo

Tämän adventin Hoosianna-hymnin sovituksesta vastaavat laulaja Jesse Kaikuranta ja muusikko Lenni-Kalle Taipale. Kuva: Pekko Vasantola.

Ensimmäisenä adventtina 30.11. puolilta öin aloittava joulumusiikin pää-äänenkannattaja Jouluradio soi niin FM-taajuuksilla kuin netissäkin. Tänä vuonna Toivontuottajien kanavaperhettä voi internetin kautta kuunnella peräti kahdeksan erilaisen joulumusiikkikanavan tahdissa.

Jouluradion tradition mukaisesti lähetyskauden avaa Hoosianna-hymni. Sovituksesta tänä adventtina vastaavat laulaja Jesse Kaikuranta ja muusikko Lenni-Kalle Taipale. Viime vuonna sovituksen teki Kerkko Koskinen.

Kahdeksan erlaista joulkanavaa

Uusina nettikanavina aloittavat klassiseen musiikkiin keskittyvä Klassinen joulu sekä vironkielistä joulumusiikkia soittava Jõuluraadio.

Viime vuonna aloittaneet verkkokanavat, kansainvälistä joulumusiikkia soittava Xmas ja rockahtava Rouhea joulu, jatkavat valikoimassa. Aiemmilta vuosilta tutut ruotsinkielinen Julradion, Suomen Lähetysseuran Kauneimmat joululaulut sekä perheen pienimmille omistettu Pikku jouluradio ovat niin ikään kuunneltavissa -sivuston kautta.

– Kahdeksan erilaista joulumusiikkia tarjoavaa nettikanavaa houkuttelevat kuulijoita toinen toisilleen. Jouluradio haluaa tarjota kuunneltavaksi kattavan joulumusiikin tarjonnan suomalaisesta kuunteluvinkkelistä, kertoo musiikkipäällikö Olli Aimola.

Uusimman vironkielisen Jõuluraadion haasteena on ollut se, ettei Virossa neuvostoajalla vietetty joulua juuri lainkaan. Kanavan yhtenä musiikkitoimittajana toimivan toimittaja Anna Laineen mukaan sitkeä työ palkittiin ja vironkielisiä joulu- ja talvilauluja alkoi pikkuhiljaa löytyä.

Toinen tulokas Klassinen joulu perustettiin kuuntelijoilta saadun palautteen perusteella. Sibeliuksen, Vivaldin ja Bachin kaltaisten tunnettujen säveltäjien teosten rinnalla soivat myös tuoreemmat sävelet.

– Annoimme reilu vuosi sitten kuuntelijoille mahdollisuuden ehdottaa uusia kanavaideoita. Nyt oli sopiva hetki toteuttaa tämä useasti toistunut toive. Klassinen joulu -kanavan musiikin valitseminen on ollut minulle antoisa projekti, toivon, että tunne välittyy myös kuuntelijoille, toivoo Aimola.

Jouluradio somessa

Jouluradion tunnelmaan voi virittäytyä, ja joulupöhinöitä seurata yli 76 200 tykkääjän tavoin myös . Kanavan tuotantoa löydät Jouluradion nimellä myös Instagramista, ja .

Katkelman Jesse Kaikurannan ja Lenni-Kalle Taipaleen tuoreesta Hoosianna-sovituksesta sekä tunnelmia sen tekemisestä voi katsoa Toivontuottajien videolta tämän sivun alareunassa. Jouluradio on Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntien mediatoimituksen, Toivontuottajien, tunnetuin tuote.

Vuotuinen mainokseton radiokanava soittaa tauotta joulumusiikkia ensimmäisestä adventista loppiaiseen. Viime vuonna Jouluradiolla oli Finnpanelin kuuntelijatutkimuksen mukaan noin 423 000 viikkokuuntelijaa. Netissä yksilökävijöitä oli yli 300 000 ympäri maailmaa.

Jouluradio kuuluu netin lisäksi radioista seuraavilla analogisilla taajuuksilla eri puolilla maata: Helsinki 102 MHz, Espoo 103,1 MHz, Vantaa 103,1 MHz ja 102 MHz, Turku 93,8 MHz, Keski-Uusimaa 92,7 MHz, Tampere 106,4 MHz, Oulu 91,6 MHz, Jyväskylä 96,8 MHz, Kouvola 94,4 MHz, Lahti 97,1 MHz, Rovaniemi 104,4 MHz, Kuopio 98,7 MHz, Pori 88,7 MHz, Hämeenlinna 91 MHz, Joensuu 98,7 MHz

Kirkko Helsingissä

Julkaistu 28.11.2014 10:20 | sivu pävitetty 28.11.2014 klo 11:27:19