Päivän Sana 24.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Jokainen voi auttaa Haitia

Changemaker-nuoret keräsivät Kirkkonummella yhdessä illassa 405,75 euroa.

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) pyrkii toimittamaan mahdollisimman pian apua suuresti kärsineelle Haitille. KUA:n nuorisoverkosto Changemakerin Kirkkonummen paikallisosasto reagoi nopeasti ja jalkautui viiden keräyslippaan kanssa kauppojen eteisiin.

– Keräsimme kolmessa marketissa iltaseitsemästä yhdeksään, kertoo paikallisryhmän yhteyshenkilö Ronja Kemppainen.

– Monet ihmiset halusivat onneksi auttaa. Tosin osa vaikutti tosi kiireisiltä ja kulki ohi, Kemppainen toteaa.

Valmius auttaa nopeasti

Kirkon Ulkomaanavulla on oma työntekijä paikalla Haitissa, ja hän selvisi järistyksestä ehjänä. Ensi viikolla Haitiin saapuu kaksi työntekijää lisää. He keskittyvät erityisesti lasten ja äitien auttamiseen.

Kirkkonummen seurakunta ja Changemaker-ryhmä ovat mukana KUA:n pilottihankkeessa, jossa testataan nopean avustuskeräyksen mallia. Seurakunnalla on valmiina keräyslippaita ja liivejä, jotta hätätilanteen sattuessa jalkautuminen voi tapahtua nopeasti – kuten nyt kävi.

– Keräys tuotti lyhyessä ajassa yli neljäsataa euroa, mikä on todella iso apu haitilaisille. Vaikuttaa siltä, että KUA:n nopean lipaskeräyksen malli on erittäin suositeltava käytäntö, toteaa Changemaker-toiminnasta vastaava pastori Panu Pihkala.

– Olen erittäin ylpeä näistä nuorista, jotka oma-aloitteisesti toteuttivat keräyksen ripeästi ja tehokkaasti. Heidän teoillaan on suuri merkitys. Se muistuttaa myös siitä, kuinka jokainen meistä voi vaikuttaa, Pihkala jatkaa.

Changemaker-ryhmä on toiminut Kirkkonummella vuodesta 2007 lähtien. Sen toiminta on avointa kaikille maailmanparannuksesta kiinnostuneille.

Lajoita

Avustustilit: