Päivän Sana 26.07.2017
Joka ei toista armahda, saa itse armottoman tuomion, mutta joka armahtaa, saa tuomiosta riemuvoiton.

Jaak. 2:13

Isoskoulutuksesta iloa ja hyötyä

Isoset Matias, Julia, Miika, Laura, Heta ja Anne nauttivat auringosta riparilla Räfsössä heinäkuun alussa. Kuva: Heikki Penttilä
– Isoskoulutukseen ovat tervetulleita rippikoulun käyneet nuoret. Kannattaa tulla kokeilemaan, kannustaa nuorisotyönohjaaja Tarja Kivikkola.

Kaksivuotisessa Isko- eli isos- ja kerhonohjaajakoulutuksessa opitaan monipuolisia ryhmänohjaajan taitoja. Esimerkiksi ryhmätöiden avulla opiskellaan ihmissuhdetaitoja, ryhmädynamiikkaa sekä erilaisia tapoja oppia.

Yhdessä leikitään, lauletaan ja luetaan Raamattua, ja opitaan samalla ohjaamaan toisia.

Vuoden päästä hommiin

Ensimmäisen vuoden aikana tapaamisia on kolme kertaa kuussa, toisena vuonna kerran kuussa. Lisäksi koulutukseen kuuluu kolme viikonloppuleiriä. Jo ensimmäisen vuoden jälkeen voi toimia kerhonohjaajana tai isosena leireillä.

– Hyvä isonen on innokas ja luotettava. Hän on kiinnostunut asioista ja haluaa tehdä parhaansa, Kivikkola listaa.

– Mutta isosen ei tarvitse olla täydellinen, hän vakuuttaa.

Leirillä on kivaa

Heta Hämäläinen oli isosena ensimmäisen kerran viime kesänä. Mukavan kokemuksen rohkaisemana hän haki isoseksi rippileirille myös tänä vuonna.

– Isosporukassa on hyvä henki, koska sillä on yhteinen päämäärä. Kaikki haluavat, että leiristä tulisi onnistunut, Heta kuvailee.

Nina Stjernvall-Kiviniemi

Isoskoulutukseen ilmoittautuminen ja ensimmäinen tapaaminen
Masalan kirkolla to 27.8. klo 17.30–19.45.

Julkaistu 12.8.2009 08:52 | sivu pävitetty 12.8.2009 klo 12:29:33