Päivän Sana 27.07.2017
Anna Jumalalle uhriksi kiitos,
täytä lupauksesi Korkeimmalle.

Ps. 50:14

Iltaperhekerho: virkistystä ja yhdessä tekemistä koko perheelle

Käsillä tekemisen iloa perhekerhossa.

Laajakallion kerhotilassa kokoontuu kerran kuukaudessa iltaperhekerho. Kävijöissä on monenikäistä, vauvoista isovanhempiin. ”Iltakerho perustettiin aikanaan työelämään palaavien kerholaisvanhempien toiveesta”, lastenohjaaja Teija Salovaara-Korhonen kertoo.

Lasten kanssa kerhoissa käymään tottuneet vanhemmat jäivät pohtimaan, missä ehtisi tavata toisia pikkulapsiperheitä ja jakaa vanhemmuuden kysymyksiä, kun päiväsaikaan käy töissä. Miten lapsella ja perheellä voisi edelleen säilyä kosketus seurakuntaan ja kristillisyyteen?

Iltaperhekerhon kokoontumisaika, klo 17-18.30, mahdollistaa koko perheen yhteisen kerhoharrastuksen. ”Monesti näkee, kun päiväkerhossa käyvä lapsi innosta hehkuen esittelee kerhotilan seinällä olevia askartelujaan ja lempilelujaan isälle, jonka kanssa on tultu iltaperhekerhoon”, Teija sanoo. Joidenkin perheiden pienet koululaisetkin ovat tulleet muistelemaan omia kerhovuosiaan.

Iltaperhekerhon suunnittelu pohjautuu teemoihin. Jollakin kerralla keskitytään enemmän liikkumiseen, toisella kertaa askarrellaan, yksi ilta on musiikkipainotteinen. ”Ohjaajaparini Milla Seire-Salmisen kanssa pyrimme ottamaan huomioon perheiden erilaiset tarpeet kerhon toiminnassa”, Teija esittelee. ”Iltaperhekerho on paikka, johon vanhemmat ja lapset voivat tulla leikkimään ja touhuamaan nimenomaan yhdessä. Järjestämme ohjattuja laulu-ja leikkihetkiä, rohkaisemme vanhemman ja lapsen yhteisiin käden töihin ja liikkumiseen sekä vapaaseen leikkiin. Joka kerta hiljennymme lopuksi yhteiseen iltahartauteen.”

Tänä syksynä iltaperhekerhoon pääsee vielä kolme kertaa:

• 21.10. Liikutaan ja leikitään
  • 4.11. Tekimistä käsille