Päivän Sana 23.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Iina Kuustonen maksaa kirkollisveronsa tyytyväisenä

Näyttelijä Iina Kuustonen on mukana syksyn seurakuntavaalien kampanjassa. Kuustosen oli luontevaa lähteä mukaan kampanjaan, sillä kirkko tarvitsee hänen mielestään ihmisiä, jotka yrittävät vaikuttaa tekemällä kirkosta paremman paikan.

Itse hän haluaa vaikuttaa kirkon toimintaan äänestämällä ja kannustaa erityisesti nuoria mukaan äänestämään.

Esimerkiksi homokeskustelu on osoittanut kuinka kipeästi kirkko tarvitsee uutta sukupolvea. Kirkon on oltava suvaitsevainen ja tasa-arvoinen kaikille. Äänestämällä haluan vaikuttaa ja tehdä kirkosta avoimemman, hän sanoo.

– Kuva kirkosta tuntuu yleisesti olevan aika yksiääninen, mikä ei vastaa todellisuutta. Kirkko koostuu seurakuntalaisista, eli kaikista ihmisistä, jotka kuuluvat kirkkoon. Se tarkoittaa valtaosaa väestöstämme. Kirkko tarvitsee muutosta ja uudistumista, Kuustonen sanoo.

Kirkko edustaa turvaa

Kirkko on ollut Iina Kuustosen elämässä läsnä lapsesta asti. Hänelle kirkkoon kuuluminen merkitsee ennen kaikkea kuulumista sellaiseen yhteisöön, joka edustaa turvaa ja paikkaa, johon voi mennä, kun tarvitsee apua ongelmiinsa.

– Ehkä tärkein asia kirkossa on armon korostaminen, sen sanoman tärkeys ja se, miten se näkyy. Mua koskettaa kirkon tekemä diakoniatyö, kuten työ vanhusten ja pakolaisten parissa, työttömien, päihde- ja huumeongelmaisten auttaminen, vankien ja vapautuvien tukeminen ja köyhien taloudellinen avustaminen. Sen takia mä maksan kirkollisveroni tyytyväisenä.

Kirkko tuottaa palveluita, joita kukaan muu ei tuota. Yhteiskuntamme tarvitsee tämän tuen. Sellaiseen hyvään mä uskon ja sitä haluan olla tukemassa.

Mun mielestä kirkon tehtävä on olla suunnannäyttäjä ja edelläkävijä esimerkiksi ihmisoikeuskysymyksissä ja köyhien ja vähemmistöjen puolestapuhujana.

Pönötys pois kirkosta

Mä haluaisin kirkosta pois sitä pönötystä ja rakenteiden kumartamista, sitä jäykkyyttä, mikä kirkon systeemissä on.

Oma työni on käytännönläheistä, konkreettista tekemistä. Näyttelijän työssä puhutaan tosi vähän ja tehdään paljon, mutta tekemällä saa oikeasti asioita aikaan. Sitä samaa mä suosittelisin kirkolle.
Kirkon tiedotuskeskus

Lisätietoa vaaleista: