Päivän Sana 26.07.2017
Joka ei toista armahda, saa itse armottoman tuomion, mutta joka armahtaa, saa tuomiosta riemuvoiton.

Jaak. 2:13

Kirkkovuoden vaihtuessa olemme huomisen rajalla

Kaipauksen ja luottamuksen messu Kirkkonummen kirkossa keskiviikkona 28.11. klo 19.Elämän merkitys paljastuu usein rajapinnoilla, tärkeissä siirtymävaiheissa. Jokin ulkoinen tai sisäinen tapahtuma tiivistää menneisyyden, tämän hetken ja tulevaisuuden aivan uudella tavalla.

Menettämisen pelko ja muuttumisen pakko repivät silloin ihmistä eri suuntiin. Sellaiset hetket eivät ole helppoja. Toivo ja epätoivo kamppailevat meissä hyvin konkreettisella tavalla.

Tuomiosunnuntaista adventtiin

Kristillisessä perinteessä vuodenkiertoon sisältyy tärkeitä rajapintoja. Käsillä on yksi keskeisimmistä siirtymävaiheista, kun vanha kirkkovuosi taittuu vähitellen uuden edessä.

Siinäkin ytimessä on toivon ja epätoivon kamppailu, valon ja pimeyden vaihtuvat varjot. Rajalla kaikki se, mikä elämässä on totta, on läsnä. Toivo ja epätoivo, valo ja pimeys, elämä ja kuolema kuuluvat samaan ihmisen elämään. Kaipaus nousee juuri tästä.

Martti Lindqvist on kirjoittanut:
”Tuomiosunnuntain kertomukseen ei mahdu kompromisseja, koska oikeudesta ja totuudesta ei voi tinkiä. Adventtiin saavuttaessa näköala avautuu armahdukseen ja pelastumiseen. Se ei muuta pahaa epätodelliseksi eikä poista siitä seuranneen tuomion oikeutusta. Adventti kertoo Vapahtajan tulemisesta ihmisten keskelle osoittaen, että hyvä on kykenevä läpäisemään pahan ja että armo on vahvempi kuin kosto.”

Hannu Suni

Kaipauksen ja luottamuksen messu
Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkko
Ke 28.11. klo 19

Laulamme adventin ja toivon lauluja, vietämme lyhyen messun ja juomme iltateen.

• Chorus Michaelis, johtajana Mari Sirén.
  • Kanttorina Tarja Viitanen.
  • Messun toimittaa Juhani Nurminen, avustaa Hannu Suni, esirukous Riitta Aromäki.

Julkaistu 26.11.2012 15:40 | sivu pävitetty 26.11.2012 klo 15:46:59