Päivän Sana 30.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Hiljaisuuden retriitti pariskunnille

Parisuhderetriitti järjestetään luonnonkauniilla Räfsön saarella. Kuva: Timo Hormio.Syyskuussa seurakunta järjestää Räfsön leirisaaressa pariskunnille suunnatun hiljaisuuden retriitin. Ohjaajina toimivat Sari ja Marko Autio.

Sari ja Marko, mistä ajatus lähti liikkeelle?

– Olemme itse osallistuneet Elina ja Seppo Laakson kehittämään ja ohjaamaan aviopariretriittiin. Kokemus oli vahvasti parisuhdettamme hoitava. Retriitissä oli aikaa nauttia rauhassa toisen seurasta ja pohtia suhteen vahvuuksia ja tulevaisuutta.

Mikä on parisuhderetriitti?

– Retriitissä on tilaa omalle ja yhteiselle hiljaisuudelle. Yhteisissä kokoontumissa sitoudutaan hiljaisuuteen, mutta pariskunnat voivat yhdessä ollessaan sopia haluavatko puhua keskenään vai eivät. Kuten tavallisessakin retriitissä päivä rakentuu rukoushetkien, virikepuheiden, yhteisten ruokailujen ja luonnosta nauttimisen ympärille.

– Usein ajatellaan että yhdessä hiljaa oleminen on murjottamista tai mykkäkoulua. Hiljaisuus kumppanin kanssa voi olla kuitenkin myös hyvin hoitavaa ja koskettavaa.

Miksi kannattaa lähteä retriittiin?

– Mikä voisi olla parempaa kuin hoitaa elämän tärkeintä ihmissuhdetta rukouksen ja levon ilmapiirissä! Kriisissä olevaa suhdetta retriittiin ei kannata tulla hoitamaan, apua kannattaa hakea muualta. Kaikille muille, jotka haluavat oppia paremmin tuntemaan itseään ja toista, retriitti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden.

Johanna Siltala

Retriitti pariskunnille

13–15.9.
Hinta: 180 € / pari (muille kuin Kirkkonummen seurakuntien jäsenille 220 €).
Ilmoittautuminen sähköpostilla:
Tiedustelut: Johanna Siltala, puh. 050 321 6252.

Julkaistu 20.5.2013 16:25 | sivu pävitetty 20.5.2013 klo 16:33:52