Päivän Sana 22.07.2017
Te ette siis enää ole vieraita ja muukalaisia, vaan kuulutte Jumalan perheeseen, samaan kansaan kuin pyhät.

Ef. 2:19

Häämusiikkikonsertti ensi kesän hääpareille

Kirkkonummen suomalainen seurakunta järjestää Pyhän Mikaelin kirkossa ke 17.4. klo 19.30 häämusiikkikonsertin kaikille ensi kesän hääpareille sekä muille häämusiikin ystäville.

Häät ovat rakkauden juhla – yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa avioliitolle pyydetään Jumalan siunausta.

Kirkollinen vihkiminen on kahden kastetun ja rippikoulun käyneen kristityn liittämistä yhteen. Seurakunta rukoilee vihittävien puolesta ja siunaa heidän avioliittonsa.

Vihittävät jättävät toinen toisensa ja yhteisen liittonsa Jumalan huolenpitoon. Liitto ei ole kiinni vain ihmisistä vaan Jumala siunaa yhteistä elämää.

Apua virsien valintaan

Osa vihkitoimituksen musiikkia ovat virret – hääväen yhdessä laulama virsi juhlistaa tilaisuutta. Vihkiparilla voi olla omia toiveita vihkivirreksi, joista voi keskustella papin ja kanttorin kanssa. Mikäli omia toiveita ei ole, kannattaa kysyä ehdotuksia.

Kaikista musiikkiesityksistä on keskusteltava kanttorin kanssa. Yhdessä pohditaan esitettävän musiikin sopivuutta ja sijoitusta toimitukseen. Avioliittoon vihkiminen on jumalanpalvelus ja kaiken musiikin on oltava tilaisuuteen sopivaa.

Tarjolla paljon häämarsseja

Häämarssia valittaessa kannattaa tutustua runsaaseen tarjontaan esimerkiksi tulemalla ensi keskiviikkona häämusiikkikonserttiin. Konsertissa esitetään erilaista häämusiikkia, virsiä ja muita tilaisuuteen sopivia lauluja.

Kirkkonummen kirkossa järjestettävässä häämusiikkikonsertissa esiintyvät kanttorit Ilona Nyman, Johanna Salmela, Mari Sirén ja Tarja Viitanen. Kirkollisesta vihkimisestä kertoo pastori Johanna Siltala. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoa vihkimisestä:

Tarja Viitanen