Päivän Sana 30.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Ammattilaiset avustavat häämusiikin valinnassa

Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkossa järjestetään häämusiikkikonsertti perjantaina 8. toukokuuta. Konsertissa esimerkiksi tulevan kesän hääparit voivat tutustua sekä häämarsseihin että muuhun häämusiikkiin. Valikoima on todella runsas.

Häämusiikkikonsertissa esiintyy mm. kanttori Tarja Viitanen.

Musiikkitoiveista kannattaa puhua

Musiikin valinta on iso osa häiden suunnittelua. Vihkitoimituksen musiikkiin kuuluvat virret. Hääväen yhdessä laulama virsi juhlistaa tilaisuutta.

Vihkiparilla voi olla omia toiveita vihkivirreksi. Jos omia toiveita ei ole, kannattaa aina kuunnella kanttorin ja papin ehdotuksia sopiviksi virsiksi.

Avioliittoon vihkiminen on jumalanpalvelus. Kaikista musiikkiesityksistä on keskusteltava kanttorin kanssa ja yhdessä pohtia esitettävän musiikin sopivuutta ja sijoitusta.

Häämarssien runsaaseen tarjontaan on hyvä tutustua tulemalla häämusiikkikonserttiin. Konsertissa esitetään erilaista häämusiikkia – myös virsiä ja muita tilaisuuteen sopivia lauluja.

Kaikki Kirkkonummen kanttorit mukana

Häämusiikkikonsertissa esiintyvät kanttorit Ilona Nyman, Mari Sirén ja Tarja Viitanen sekä laulaja Mirja Poikkeus.

Kirkollisesta vihkimisestä kertoo pastori Panu Pihkala.

Kahden ihmisen liitto

Kirkollinen vihkiminen on kahden kastetun ja rippikoulun käyneen kristityn liittämistä yhteen. Seurakunta rukoilee vihittävien puolesta ja siunaa heidän avioliittonsa. Avioliittoon vihkimisessä keskeistä on siunauksen pyytäminen.

Häissä kahden ihmisen historiat kietoutuvat toisiinsa, sitoutuvat yhteiseen tavoitteeseen. Ihastumisen, rakastumisen ja tutustumisen kautta on löydetty vahva tahto: Sinun kanssasi minä haluan elämäni jakaa! Häät ovat rakkauden juhla.

Vihittävät jättävät toinen toisensa ja yhteisen liittonsa Jumalan huolenpitoon. Liitto ei ole kiinni vain ihmisistä vaan Jumala siunaa yhteistä elämää.

Tarja Viitanen

Lisää tietoa