Päivän Sana 27.07.2017
täytä lupauksesi Korkeimmalle.

Ps. 50:14

Futiskaverit aloittivat koulun

Masalan Kisan Valkoiset -03 -jalkapallojoukkueessa pelaavat kaverukset Roope Mäkinen ja Eemeli Korhonen aloittivat ekan luokan maanantaina. Roope aloitti Kartanonrannan ja Eemeli Masalan koulussa.

Roope Mäkinen (7) ja Eemeli Korhonen (7) heiluttelevat enkeli-Mikael heijastimia Masalan kirkossa. Nämä kiinnitetään koulureppuun, tuumivat pojat. Kuva: Leena SalmensaariMolemmat pojat osaavat jo lukea ja koulun alkamista he eivät kovin jännittäneet. Eemeli tulee koulupäivän jälkeen kotiin, jossa äiti on kotona pikkusiskon kanssa. Roope jatkaa koulupäivän jälkeen iltapäiväkerhossa.

Kouluun siunaaminen

Ekaluokkalaisia kouluun siunaamassa ovat myös vanhemmat yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa. Kuva: Riitta SjömanSekä Eemelille että Roopelle Masalan kirkko on tullut tutuksi. He ovat käyneet siellä perhe- ja päiväkerhoa. Viime sunnuntaina pojat tulivat yhdessä äitiensä kanssa ekaluokkalaisten kouluun siunaamiseen.

Kirkosta mukaansa kaikki ensimmäiselle luokalle lähtijät saivat enkeliheijastimen, jossa on Kirkkonummen kirkon enkeli Mikaelin kuva. Suojelusenkeli muistuttaa siunauksesta, jonka kirkosta saa mukaansa sekä varjeluksesta, jota tarvitaan koulumatkaa kulkiessa.

Kutsu kaikille

Kirkkonummen suomalaisessa seurakunnasta lähetetään henkilökohtainen kutsu kirkkohetkeen kaikille ensimmäiselle luokalle lähtijöille.

– Ihan muuttoliikkeen tahdissa emme pysy, joten viimeaikoina Kirkkonummelle muuttaneet ovat voineet jäädä ilman kutsua, sanoo vs. seurakuntasihteeri Hanna-Mari Nikulainen.

Kirkkohetkiä järjestettiin kaikkiaan kolme, kaikissa kirkoissa Haapajärven, Masalan ja Kirkkonummen kirkossa. Yhteensä noin sata ekaluokalle lähtijää siunattiin.

Leena Salmensaari

Julkaistu 16.8.2010 15:15 | sivu pävitetty 16.8.2010 klo 15:44:09