Päivän Sana 29.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Eri-ikäiset yhdessä

Nukkenäytelmä Varenka kertoi auttamisesta ja Jumalan antamasta suojasta. Kuvassa lastenohjaaja Riittaleena Tuomi. Kuva: Marjaana Uusitalo

Kirkkonummen seurakuntatalolla kokoontuu tiistaisin useita seurakunnan ryhmiä: avoin perhekerho, päiväkerho, seurakuntakuoro ja eläkeläisten kerho Iltarusko. Viitisen vuotta sitten syntyi ajatus, että nämä kerhot voisivat pitää yhteisen kerhokerran.

Näin on toimittu ja tapa alkaa muodostua perinteeksi. Eri-ikäisten yhteinen kerhokerta pidetään yleensä maaliskuussa.

Varenka tarjosi suojaa kärsiville

Tänä vuonna kaikenikäisten kerhon teemaksi oli valittu rukous. Lastenohjaajat Nina Haapa-aho ja Riittaleena Tuomi olivat valmistaneet nukketeatteriesityksen venäläisestä Varenka-kansansadusta. Puolen tunnin esitystä jaksoivat katsoa ja kuunnella niin pienemmät kuin vanhemmatkin kerholaiset.

Seurakunnan kaikenikäisten kerhossa jokainen askarteli oman suojelusenkelin. Kuva: Leena SalmensaariVarenka-niminen nainen tarjosi kotinsa suojaksi sotatantereelle jääneille. He pelastuivat sodan keskeltä Jumalan lähettämän lumisuojan avulla.

Esityksen välissä myös laulettiin yhdessä, joten koko joukko pääsi osalliseksi kerronnan etenemiseen. Tarina kosketti erityisesti vanhempia kerholaisia, jotka ovat omakohtaisesti eläneet sota-ajan.

Iloiset laulut suojasta ja turvasta siivittivät toimintaosioon, jonka aikana eri-ikäiset seurustelivat ja nauttivat pöydän antimia. Lisäksi kukin sai askarrella suojelusenkelin, joka helmassaan kantaa rukoustaskua.

Leena Salmensaari

Julkaistu 22.3.2011 14:54 | sivu pävitetty 2.4.2015 klo 18:21:54