Päivän Sana 26.07.2017
Joka ei toista armahda, saa itse armottoman tuomion, mutta joka armahtaa, saa tuomiosta riemuvoiton.

Jaak. 2:13

Oikeudenmukaisuus ja yhteisöllisyys ekumeenisen rukousviikon teemoina

Tällä viikolla vietetään kansainvälistä kristittyjen ykseyden ekumeenista rukousviikkoa. Sen aikana kokoonnutaan ekumeenisiin jumalanpalveluksiin, kirkkovaelluksiin, konsertteihin ja tapahtumiin.

Kirkkonummella järjestetään ainakin kaksi tapahtumaa: Kristityt yhdessä -tapahtuma Veikkolan seurakuntakodilla pe 18.1. klo 18 sekä Kuninkaan tien ekumeeninen vaellus, joka lähtee Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkolta Masalaan la 19.1.
klo 13.

Presidentin rukouspäiväjulistus

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on allekirjoittanut vuoden 2013 rukouspäiväjulistuksen. Siinä keskeisinä nousevat esiin oikeudenmukaisuus ja yhteisöllisyys.

Oikeudenmukaisuus ja yhteisöllisyys ovat Raamatun sanoman ytimessä. Niiden mukaisesti ihmisen tulisi suhtautua lähimmäisiinsä ja luomakuntaan. Profeetta Jesajan sanoma on myös lähtökohtana ensi marraskuussa pidettävän Kirkkojen maailmanneuvoston kymmenennen yleiskokouksen teemassa: Elämän Jumala, johdata meidät oikeudenmukaisuuteen ja rauhaan.

Rukouspäiväjulistuksen teksti rohkaisee jokaista kansalaista lähiympäristössään oikeudentunnon toteuttamiseen ja yhteisön vahvistamiseen.

Ulkopuolisuudella ja osattomuudella on monet kasvot – kadotetusta vanhemmuudesta koulukiusaamiseen ja rasismiin, päihderiippuvuuteen ja kyvyttömyyteen pärjätä arjessa. Liian monta kertaa se on purkautunut silmittömänä väkivaltana ja peruuttamattomina veritekoina. Nuorten syrjäytyminen koulutuksen ja työelämän ulkopuolelle on polttava ja velvoittava haaste meille kaikille.

Perinne ja oma aikamme kohtaavat

Rukouspäiväjulistus jatkaa vuosittaista tapaa, jota Ruotsin, Suomen Suuriruhtinaanmaan ja Suomen tasavallan valtionpäät ovat noudattaneet. Säännöllisesti rukouspäiviä on vietetty vuodesta 1612 alkaen.

Tasavallan presidentti kiinnittää huomiota yhteiskunnan ja kirkkojen kannalta keskeisiin asioihin ja yhtyy siten kahden rukouspäivän viettoon – ekumeenisella rukousviikolla 18.1. ja ekumeenisella vastuuviikolla 24.10.

Suomessa ekumeenista rukousviikkoa on vietetty säännöllisesti vuodesta 1964.

• Lue
  • Katso Kirkkonummen tapahtumat