Päivän Sana 30.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Ekopaastossa pelastetaan maailma kasvislounas kerrallaan

Ekopaasto pyörähtää käyntiin uusin tuulin jo neljännen kerran tuhkakeskiviikkona 18.2. Kampanja-aika on kristillisen paastoperinteen mukaan seitsemän viikkoa, aina pääsiäiseen asti. Kampanjaa käydään tänä vuonna sosiaalisessa mediassa, Facebookissa ja Twitterissä.

Kampanjaan osallistutaan sitoutumalla omaan paastopäätökseen ja tykkäämällä Facebookin kampanjasivusta.

Suomalaisia haastetaan mukaan tunnistamaan vähintään yksi ympäristölle haitallinen tapa ja muuttamaan se. Kampanjan järjestäjät toivovat, että seitsemän viikon aikana uusi toimintatapa juurtuu tottumukseksi.

Paastonaika on tarkoitettu myös hiljentymiseen ja lähimmäisten auttamiseen.

Teemapäivät apuna muutoksessa

Paastoajien apuna ovat sosiaalisen median kampanjassa toistuvat teemapäivät, jotka haastavat ja antavat vinkkejä kulutustottumusten muuttamiseen.

Teemapäivänsä ovat saaneet liikenne, kuluttaminen, ilmastonmuutos, ruoka, asuminen, korjaaminen ja lainaaminen sekä hiljentyminen.

Kampanjan alussa käynnistyvä leikkimielinen verkkotesti paljastaa, millainen ekopaastoaja olet. Osallistujien kesken arvotaan viikoittain ympäristöystävällinen palkinto.

Kampanjan järjestävät Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Suomen ympäristökeskus, Martat sekä Suomen Ekumeeninen Neuvosto. Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-verkosto on mukana uutena järjestäjänä.

• hashtag #ekopaasto

Kirkon tiedotuskeskus