Päivän Sana 25.07.2017
Jos te noudatatte lain kuningaskäskyä niin kuin se Raamatussa on: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi", te teette oikein. Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä.

Jaak. 2:8-9

Tuula Peura: ekonomista pastoriksi

Tuula Peura on seurakunnan uusi pappi. Hänet vihittiin papiksi kesäkuussa. Toisin kuin vastavihityt pastorit yleensä Tuulalla on takana jo pitkä kokemus työelämästä.

Tuula Peura on ensimmäiseltä ammatiltaan ekonomi. Hän on työskennellyt muun muassa Kemirassa, Ekonomiliitossa ja Lääkäriliitossa. Kiinnostavista työpaikoista huolimatta Tuula huomasi pohtivansa toistuvasti, mikä hänestä ”tulee isona”.

– Olin aina tuntenut, etten ole niissä töissä mihin minä kuulun, kuvailee Tuula Peura.

Muutaman kotiäitinä vietetyn vuoden jälkeen paluu työelämään ei enää tuntunut hyvältä. Yllättäen mieleen tuli mahdollisuus papin urasta.

– En ollut koskaan ajatellut ryhtyväni teologiksi, vaikka olinkin osallistunut seurakunnan toimintaan.

Kolmen vuoden harkinnan jälkeen Tuula teki ison päätöksen ja aloitti kokopäiväisen teologian opiskelun. Maisterin paperit olivat taskussa neljässä vuodessa.

– Aloitettuani opiskelun minusta tuntui, että mikään ei ole ollut näin mielenkiintoista. En voinut lopettaa.

– Nyt koen olevani sellaisessa työssä kuin haluan. Vihdoinkin olevani omissa hommissani, hymyilee Tuula.

Tärkeintä on kohtaaminen

Tuoreen seurakuntapastorin mielestä työn tärkein osa on seurakuntalaisten kohtaaminen heidän omassa elämäntilanteessaan.

– Usko on arkea, se toteutuu tässä elämässä. Jumala on sitoutunut itse luomaansa elämään, pohtii Tuula Peura.

Hän keskittyy työssään erityisesti kirkollisten toimitusten, kasteiden, häiden ja hautajaisten, sekä messujen toimittamiseen.

Tuulan työsuhde on määräaikainen. Hän työskentelee Kirkkonummella joulukuuhun asti.

Tuula Peuran

Timo Merensilta