Päivän Sana 26.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Seurakunta saatteli ekaluokkalaiset koulutielle

Nikoa ei koulun alkaminen jännitä.

Noin kolmesataa lasta aloitti viime maanantaina Kirkkonummen kouluissa ensimmäisen luokan. Yksi heistä on Niko Hienonen. Hän tuli äitinsä Virpi Hienosen kanssa Haapajärven kirkkoon kouluun lähtevien siunaamistilaisuuteen.

Niko odottaa koulun alkamista, vaikka toteaa, että kesälomalla oli niin mukavaa jalkapalloa pelatessa, että loma-aika kului liian nopeasti.

– Koulun alkamisessa minua ei jännitä mikään. Odotan kovasti, että oppisin koulussa uusia kertolaskuja, Niko sanoo innostuneena.

Äiti toppuuttelee, että saattaa olla, ettei niitä kertolaskuja ekalla luokalla heti taideta opettaa.

Uusi vaihe koko perheelle

– Niko on perheen esikoinen ja voi olla, että minua jännittä enemmän kuin Nikoa tämä koko perheelle uusi elämänvaihe, tunnustaa Virpi-äiti.

– Omaakin kouluaikaa on nyt tullut muisteltua. Vaikka näin aikuisena jo tietää, miten pitkä ajanjakso edessä on, niin olen pyrkinyt rohkaisemaan Nikoa.

Intoa Nikolla tuntuu löytyvän. Keväinen kouluun tutustumiskäyntikin on hyvässä muistissa.

Niko tuli yhdessä äitinsä Virpi Hienosen kanssa Haapajärvenkirkolle kouluun lähtevien siunaustilaisuuteen.

– Mieleen jäi se, kun saimme itse kirjoittaa omat nimet tauluun, Niko kertoo.

Koulupäivien jälkeiset iltapäivät Niko viettää turvallisesti iltapäiväkerhossa, joka on ihan koulun lähellä. Niko on mielissään, kun yksi hänen parhaista kavereistaan on tulossa samaan kerhoon.

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtijät saateltiin koulutielle tänäkin syksynä seurakunnan, perheen sekä kummien ja isovanhempien voimin.

– Kouluun lähtevien kirkkohetki täällä Haapajärven kirkossa oli kaunis ja koskettava, toteaa Virpi Hienonen.

Niko Hienoselle jäi erityisesti mieleen ”vähän hauskat” nuket Taneli ja Elli-Lilli. Ne jutustelivat kouluunlähdöstä.

– Aika jännittävää oli, kun itse pääsi ihan eteen, alttarille siunattavaksi, Niko muistelee.

Kirkkoon oli ekaluokkalaisten ja heidän perheidensä lisäksi kutsuttu myös esikoulun- ja ensimmäisten luokkien opettajia. Alttarin ääreltä oli hyvä aloittaa uuden kouluvuoden työskentely.

Riittaleena Tuomi

Julkaistu 21.8.2009 09:00 | sivu pävitetty 20.8.2009 klo 22:24:9