Päivän Sana 27.07.2017
Anna Jumalalle uhriksi kiitos,
täytä lupauksesi Korkeimmalle.

Ps. 50:14

Äitiys on matka uuteen maailmaan

Ensi kertaa äidiksi -ryhmän aiheet on suunniteltu yhdessä Veikkolan neuvolan työntekijöiden kanssa. Kuva: Timo Hormio.Ensimmäisen lapsen syntyminen perheeseen on ainutkertainen kokemus. Äidille se on matka uuteen elämänvaiheeseen, joka alkaa jo raskauden alkumetreillä.  Vauvan tulo perheeseen tuo mukanaan monia uusia asioita.

– Arjen sujuminen on tärkeää, sanoo lastenohjaaja Jaana Solala.

Jaana on vetänyt useita Ensi kertaa äidiksi -ryhmiä Veikkolassa ja tuntee hyvin vauvaperheen arjen ja siihen liittyvät kysymykset.

– Vauvaperheen arkea ja arjen sujumista on hyvä jakaa muiden äitien kanssa. Sen vuoksi seurakunta tarjoaa oman vertaisryhmän, Jaana kertoo.

Yhteistyössä neuvolan kanssa

Ensi kertaa äidiksi -ryhmä on tarkoitettu kaikille ensimmäisen, 0–8-kuukauden ikäisen vauvansa kanssa matkaa tekeville äideille. Ryhmässä voi jutella kaikista asioista maan ja taivaan välillä. Samalla myös tapaa muita uusia äitejä omalta asuinalueeltaan.

– Kuusi kertaa kokoontuvan ryhmän aiheet on suunniteltu yhdessä Veikkolan neuvolan työntekijöiden kanssa. Jatkamme perhevalmennuksessa käsiteltäviä aiheita ja käymme läpi myös sellaisia aiheita, joihin neuvolakäynneillä ei ole niin paljon aikaa, jatkaa Jaana.

– Käyn tapaamassa tulevia vanhempia jo perhevalmennuksessa. Silloin kerron tarkemmin ryhmän toiminnasta.  Ja Ensi kertaa äidiksi -ryhmän jälkeen voi jatkaa muissa seurakunnan järjestämissä perhekerhoissa.

Kuusi tapaamista Veikkolassa

Kevään ryhmä aloittaa torstaina 27.2. klo 13.15–14.45 sylipesässä.  Ryhmään voi tulla mukaan, vaikkei olisi ehtinyt osallistua ensimmäisillä kerroilla. Ryhmään ei ole ennakkoilmoittautumista.

Kahvinkupin äärellä keskustellaan seuraavista teemoista:

• Lapsi on elämän ihme (27.2.)
  • Meidän perheemme hyvä arki (6.3.)
  • Lapsi on maailman ihanin taakka (13.3.)
  • Parisuhde ja arjen rakkaus (20.3.)
  • Oman lapsuuden perintö (27.3.)
  • Vanhemmuus kannattaa (3.4.)

Tiedustelut: Jaana Solala, tai puh. 0400 229 925.

Masalan ja Laajakallion ryhmät

Ensi kertaa äidiksi -ryhmä kokoontuu myös Masalan kirkolla.
Tiedustelut:

Laajakallion kerhotilassa toimii Eka vauva -ryhmä.

Tiedustelut:

Julkaistu 18.2.2014 13:00 | sivu pävitetty 18.2.2014 klo 13:42:17