Päivän Sana 29.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Äidit seminaarissa

Aurinko hemmotteli Räfsön leirisaaressa

Seurakunnassa järjestetään syksyisin pienten lasten äideille vuorokauden kestoinen äiti-seminaari.

Tämän vuoden seminaarin teemana oli Elämänkaari, jota tarkasteltiin erilaisin menetelmin.

Aamuhartaudessa jokainen rakensi oman elämänpolun kohti kastealttaria.

Lastenohjaaja Milla Seire-Salmisen aamuhartaus, oman elämän polku,  oli  johdantona aiheeseen.

Elämänpolkuja työstettiin sitten pienryhmissä ja yksilötehtävänä. Kaikki antoivat oman panoksensa työskentelyyn. Omasta elämänkaarikuvasta tuli juuri sen näköinen kuin kukin halusi sen tehdä.

Hyvä ruoka, uni ja sauna olivat tärkeä osa seminaarin onnistumista. Ruokaan ja kattaukseen Räfsön henkilökunta olikin panostanut. Vuorokauden yhdessäoloa täydensi vielä lämmin auringonpaiste.

Suosittu seminaari

– Toin idean tullessani töihin Kirkkonummelle Espoosta,kertoo lapsityönohjaaja Terttu Ruokolahti.

Seminaari on suosittu, paikat täyttyvät heti keväällä ilmoittautumisen alkaessa.

– Joku onnekas pääsi tänäkin vuonna mukaan peruutuspaikalle, joten aina kannattaa kysyä, neuvoo Terttu.

Pienryhmäkeskusteluja käytiin ulkona lämpimässä syyssäässä.

Aikaa olla yhdessä

Raamatun Saarnaajan kirja sanat "Aika on..." siivittivät matkaa kotakirkkoon, jossa nautittiin yhteinen ehtoollinen. Aikaa oli olla yhdessä, oli hyvä jakaa elämänkokemuksia ja saada vähän omaa aikaa. Aika oli myös palata perheiden pariin virkistyneinä seminaarin annista.

Leena Salmensaari

Julkaistu 17.9.2008 10:36 | sivu pävitetty 17.9.2008 klo 10:45:32