Päivän Sana 30.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Äideille vertaistukea Helistin.fi -palvelussa

Kirkon työntekijät antavat äideille vertaistukea Helistin.fi-palvelussa

Äitien ja äidiksi tulevien suosimalla verkkosivustolla Helistin.fi voi nyt lukea kirkon tuottamia artikkeleita esimerkiksi kasteesta, kummiudesta ja parisuhteesta.

Kirkon työntekijät bloggaavat ja tarjoavat myös Helistimen verkkokeskusteluissa asiantuntemustaan niin lapsesta haaveileville, ensimmäistä lastaan odottaville kuin kouluikäisen vanhemmillekin.

Mukana olevat papit sekä lapsi-, nuoriso- ja perhetyöntekijät peilaavat keskusteluissaan ja kirjoituksissaan lapsiperheen arkea sekä työ- että omien vanhemmuuskokemustensa kautta.

Vertaistukea ja asiantuntijuutta

– Helistin on verkkoyhteisö, joka tarjoaa käyttäjille asiantuntijatietoa, vertaistukea ja mahdollistaa helpon yhteydenpidon muihin samassa elämäntilanteessa oleviin aikuisiin, kertoo Helistimen tuottaja Seija Vesala.

– Netissä verkostot ovat kaikkien ulottuvilla juuri silloin, kun vanhemmilla on keskusteluun aikaa. Kynnys verkkokeskusteluun osallistumiseen on matala ja asiantuntijoiden lähestyminen on helppoa. Käyttäjien kysymykset nousevat lapsiperheen arjesta.

Vertaistuen nettiverkosto auttaa jaksamaan vanhemmuuteen kasvamisessa ja väsymyksen kestämisessä. Vertaistukea kaipaavat erityisesti odottavat äidit, iältään nuoret äidit sekä ensimmäistä lastaan kasvattavat.

Suosittu sivusto

Helistin.fi- sivustolla vierailee viikoittain 50 000 eri kävijää. Heistä 95 prosenttia on naisia. Kaksi kolmasosaa kävijöistä on joko vauvan tai leikki-ikäisen vanhempia.

Kirkon tiedotuskeskus

Siirry