Päivän Sana 27.07.2017
Anna Jumalalle uhriksi kiitos,
täytä lupauksesi Korkeimmalle.

Ps. 50:14

Adiemuksessa yhdistyvät klassinen ja rock

Adiemus – Songs of Sanctuary on nuorisokuoro Merituulen ja Kirkkonummen musiikkiopiston kamariorkesterin yhteinen konsertti Kirkkonummen Pyhän Mikaelin kirkossa perjantaina 23.8. klo 21.

Adiemus on walesilaisen säveltäjä Karl Jenkinsin musiikillinen projekti, joka yhdistelee etnovaikuttein klassista musiikkia ja progressiivista rockia.

Adiemus-nimellä on julkaistu viisi studioalbumia käsittävä sarja, joista tunnetuin on ensimmäinen, vuonna 1995 ilmestynyt Adiemus: Songs of Sanctuary.

Laulu instrumenttina

Adiemus on kokoelma laulun mittaisia kappaleita, jotka koostuvat harmonisoidusta, lauletusta melodiasta taustallaan orkesterimusiikki.

Varsinaisia sanoituksia ei ole, sen sijaan Adiemuksessa lauletaan yksittäisiä tavuja ja Jenkinsin kehittämiä eräänlaisia sanoja. Ne eivät tarkoita mitään. Llaulukieli on tyylitelty siten, että se vain soljuu eteenpäin ja vie näin mahdollisimman vähän kuulijan huomiota pois soinnista, äänen korkeudesta ja äänenväristä.

Kielen sanotaan kulultaan muistuttavan latinaa. Adiemuksen laulujen tavuista muodostuu joskus satunnaisesti myös suomenkielen sanoja. Adiemuksen ydinajatus on, että laulu yksi instrumentti muiden mukana.

Yhteistyössä Merituuli ja kamariorkesteri

Adiemus on kirkkonummelaisten nuorten, nuorisokuoro Merituulen ja musiikkiopiston kamariorkesterin yhteinen hanke. Konsertin johtaa kapellimestari Juhani Lamminmäki. Kuoron on valmentanut kanttori Tarja Viitanen.

Tämä maailmanmusiikin hieno tapahtuma on osa Kirkkonummen taiteiden yön ohjelmaa.

Karl Jenkins: Adiemus – Songs of Sanctuary

Pe 23.8. klo 21
Liput 10 €, lapset ja koululaiset 5 €.
Lipunmyynti alkaa ovella klo 20.30.

Julkaistu 19.8.2013 22:27 | sivu pävitetty 19.8.2013 klo 22:28:30