Päivän Sana 27.07.2017
täytä lupauksesi Korkeimmalle.

Ps. 50:14

Seurakunnan päiväkerhot 40 vuotta

Kirkkonummen suomalaisessa seurakunnassa on päiväkerhoja ollut 40 vuoden ajan. Päiväkerhot alkoivat 70 vuotta sitten Turussa ja Tampereella.

– Meillä Kirkkonummella on jo toisen sukupolven päiväkerholaisia, kertovat pitkään lastenohjaajina toimineet Sirkku Liimatainen Kantvikista ja Tarja Jänkä Masalasta.

– Lapset ovat samanlaisia, mutta meidän työskentelyssämme on tapahtunut muutoksia. Työmme on lapsilähtöistä, lapsen tarpeet ovat keskiössä, toteavat ohjaajat.

Kerhon runko on pysynyt samanlaisena, mutta sisällössä lähdetään liikkeelle teemasta, jota työstetään sekä hartaudessa, leikeissä, käden taidoissa että tarinoissa.

Lastenohjaajilla aikaa kuunnella lasta

Päiväkerho toteutuu kasvatuskumppanuudessa vanhempien kanssa. Lämpimät ja turvalliset ihmissuhteet ovat merkityksellisiä lapsen kasvussa ja kehityksessä. Seurakunnan päiväkerho on turvallinen, pieni ja kiireetön ryhmä.

Ammattitaitoisilla lastenohjaajilla on aikaa pysähtyä kuuntelemaan lasta. Lastenohjaajat ovat koulutuksessaan syventyneet varhaiskasvatuksen kysymyksiin. Heidän kanssaan voi keskustella kaikista lapseen liittyvistä asioista.

Kasvuympäristönä päiväkerho antaa lapselle turvaa ja hiljaisuutta. Se avaa erilaisia toiminnan, taiteen ja leikin mahdollisuuksia. Toimintaa järjestettäessä otetaan huomioon lapsen eri kehitysalueet ja yksilölliset tarpeet.

Seurakunnan perhekerho ja päiväkerho tarjoavat laadullisesti hyvät puitteet avoimia varhaiskasvatuspalveluja tarvitseville perheille.

Leena Salmensaari

Päiväkerhon 40-vuotisjuhlia vietetään Masalan kirkossa su 6.3. klo 15.

Juhlaan kutsutaan erityisesti entisiä kerholaisia, seurakunnassa toimineita lastenohjaajia sekä kaikkia päiväkerhon ystäviä.

Ilmoittautumiset: tai puhelin 040 351 1191.

Julkaistu 1.3.2016 15:36 | sivu pävitetty 1.3.2016 klo 15:42:45