Päivän Sana 30.04.2017
- Koittaa aika - sanoo Herra Jumala -
jolloin minä lähetän maahan nälän.
En leivän nälkää,
en veden janoa,
vaan Herran sanan kuulemisen nälän.

Aam. 8:11

Retriitti virkistää mielen ja kehon

Herra, sinä olet minut tutkinut, sinä tunnet minut. Missä olenkin, minne menenkin, sen sinä tiedät, jo kaukaa näet aikeeni. Kuljen tai lepään, kaiken olet mitannut, perin pohjin sinä tunnet minun tekemiseni.
Psalmi 139

”En ole koskaan kokenut sellaista rauhaa kuin hiljaisuuden retriitissä Räfsössä. Meren läheisyys, hiljaisuus ja yhteiset hartaushetket auttoivat irti arjesta. Sain uutta voimaa ja luottamusta elämääni.” Näin kertoi palautteessa eräs retriittiin osallistuja.

Useimmilla meistä elämä täyttyy monenlaisesta tekemisestä. Tietotulva, monenlaiset viestit ja äänet täyttävät tajuntamme. Jatkuvan levottomuuden ja melun keskellä ihminen väsyy huomaamattaan.

Kesän alkaessa kaipaamme lomaa voidaksemme olla hetken vapaina vaatimuksista. Joskus on lisäksi tarpeen irtiotto, joka mahdollistaa väsyneen mielen ja kehon rauhoittumisen.

Retriitti meren äärellä

Seurakunta tarjoaa syksyllä mahdollisuuden kiireettömyyteen ja rauhaan viikonlopun mittaisessa hiljaisuuden retriitissä kauniilla .

Retriitissä vetäydytään hiljaisuuteen levähtämään. Kun melu ympärillä hiljenee, avautuu tilaa läsnäololle ja rukoukselle. Hiljaisuuden retriitti sopii useimmille, sekä puheliaille, että luonnostaan hiljaisemmille.

Anna itsellesi mahdollisuus levätä hiljaisuuden ja rukouksen keskellä. Retriitissä saat viikonlopuksi oman huoneen, täysihoidon ja tilaa oman sisäisen maailmasi ja elämänmatkasi havainnointiin. Yhteinen rukouselämä kantaa ja retriitin jälkeen jotakin hiljaisuudesta voi ottaa mukaansa myös arkiseen elämään.

Hiljaisuuden retriitti Räfsön saarella pe 30.9. – su 2.10.

Ohjaajina pastorit Tuula Peura ja Johanna Siltala. Hinta 110 €.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:

• puh. 050 321 6252