Päivän Sana 20.08.2017
Jeesus sanoi:
"Totisesti: kukaan ei ole profeetta omalla maallaan."

Luuk. 4:24

Ymmärryksen ylittävä rakkaus

25.1.2011 – äitiyslomalla oleva pastori Johanna Siltala

”Jumala on rakastava Isä. Hän rakastaa juuri sinua. Hän seuraa ja johdattaa elämääsi. Hänellä on suunnitelmia sinua varten.” Tällaista viestiä olen saanut kuulla seurakunnassa lapsesta asti.

Joskus pohdin, miten on mahdollista, että Jumala rakastaa minua niin paljon. Ja onko mahdollista, että hän rakastaa samalla tavalla henkilökohtaisesti ja yhtä paljon kaikkia muitakin? Epäilys herää: onko Jumalalla kuitenkin suosikkeja, jotka ovat hänelle muita rakkaampia?

Olen miettinyt viime kuukausina vanhempien rakkautta lapsiaan kohtaan. Esikoispoikani on ollut syntymästään saakka minulle äärettömän rakas. Kun odotin toista lastamme, pohdin olisiko hän yhtä rakas tai samalla tavalla rakas.

Nyt, kun tyttö on syntynyt, olen tajunnut, miten hölmö kysymykseni olikaan. Totta kai hän on yhtä rakas. Vähän erilaisella tavalla kuin veljensä, mutta rakkaus ei ole yhtään vähentynyt, vaan tuplaantunut toisen lapsen myötä.

Eräs yhden lapsen äiti, jolle oma lapsi oli kaikki kaikessa, ihmetteli, miten toinen viiden lapsen äiti sai rakkautensa ja huolenpitonsa riittämään kaikille lapsille. Viiden lapsen äiti totesi, että rakastaa kaikkia lapsiaan yhtä paljon ja että rakkaudessa taitaa olla niin, että oli lapsia sitten yksi tai kymmenen, äiti antaa heille aina kaikkensa.

Jumalan rakkaus on yhtä suurta, erilaista ja henkilökohtaista meistä jokaista kohtaan. Se ei vähene kohdallamme, vaikka maailmassa on miljardeja ihmisiä. Päinvastoin: Jumalan rakkaus meitä kohtaan kasvoi niin suureksi, että hän lähetti oman Poikansa kuolemaan ristillä meidän puolestamme. Tietyllä tavalla Jumalan rakkaus meitä kohtaan on suurempaa kuin rakkaus omaa Poikaansa kohtaan. Se on pysäyttävää, koska Isän ja Pojan rakkaus on kuitenkin täydellistä ja ikuista. Sellainen rakkaus ylittää ihmisen ymmärryksen.

Johanna Siltala