Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Varjoista valoon!

12.4.2017 – kirkkoherra Hannu Suni

Varjot muodostuvat valoa läpäisemättömien esineiden taakse. Sellaisten esineiden taakse valon säteily pääsee tunkeutumaan vain osittain tai ei ollenkaan. Elämässä varjoja syntyy myös asioiden ja tapahtumien taakse.

Varjoja näemme niin henkilökohtaisessa elämässä kuin päivittäisissä uutislähetyksissä. Inhimillisessä todellisuudessa kohtaamme usein tilanteita, joihin minkäänlainen valo ei tunnu ulottuvan.

Varjot eivät poistu kieltämällä tai ohittamalla tuskalliset asiat. Rehellisyys itselle, muille ja Jumalalle avaa läpäisemättömiltä tuntuvia tilanteita. Mutta edes rehellisyys ei valaise kaikkia varjojamme. Kuoleman, kärsimyksen ja synnin mahti vaikuttavat niin läpäisemättömiltä, ettei mikään valon säde pääse tunkeutumaan niihin.

Pääsiäisen viesti menee rehellisyyttämmekin syvemmälle: ”Kristus on herätetty kuolleista, esikoisena niiden joukosta jotka ovat kuolleet.” () Jumala otti Kristuksessa elämämme todesta, myös sen varjojen todellisuuden, mikä on inhimillisesti katsottuna täysin lävitse pääsemätön.

Jotain ennennäkemätöntä on tapahtunut. Siksi Paavali käyttää sanaa esikoinen, joka tarkoittaa sisarussarjan vanhinta. Joskus sanan synonyymina on myös ensimmäinen. Kristus on Paavalin mukaan herätetty kuolleista siis ensimmäisenä. Ensimmäinen tarkoittaa sitä, että sen jälkeen tulee myös muita, toinen, kolmas, neljäs… Siitä kohoaa toivo – ja ilo!

Valoisaa pääsiäisaikaa!

Hannu Suni