Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Usko on prosessi

1.7.2008 – seurakuntalainen Erkki Porola –

”Usko on prosessi, ei staattinen tila.”

Lause kuvaa hengellistä vaellustani, harhailuani, uuvuttavaa ja samalla ajoittain palkitsevaa etsimistä. Jos vertaan matkaani suunnistukseen, niin kartanjakopaikka oli rippikoululeiri, joka ajoittui kesään 1962 ja sijoittui Laajasalon kristilliselle opistolle. Silloin pikkuruinen, sinapinsiemenen kokoinen uskon alkio aloitti hitaan kasvunsa.

Tärkeä rasti kasvussa oli vuonna 1973 tekemäni ensimmäinen matkani Israeliin, jossa työskentelin muutaman kuukauden vapaaehtoistyöntekijänä kibbutsissa. Yövyin kerran taivasalla Genetsaretin järven itärannalla. Auringonlasku jäi mieleeni, se oli puhutteleva kokemus. Laskeva aurinko teki järven veden punaiseksi, veren punaiseksi.

Mieleen tuli, että kuljen Jeesuksen jalanjäljillä. Olin kuulevinani Jumalan kuiskauksen, Hän kutsui minua. Tein matkapäiväkirjaani seuraavan merkinnän. ”Jumalani, tunnen läheisyytesi. Tule ja ota minut luoksesi, haltuusi harhailuni jälkeen.”

Se oli voimakas hengellinen kokemus, odotin malttamattomana prosessin jatkumista. Herkkänä tunneihmisenä toivoin jotain ainutkertaista tapahtuvaksi. Arvelin kai, että elämänpolkuni muuttuu saman tien jonkinlaiseksi halleluja-bulevardiksi, jolla kulkeminen on pelkkää euforiaa. Rukouksesta sanotaan, että emme saa sitä, mitä pyydämme, vaan sitä, mitä tarvitsemme. Näin kävi.

Etsimiseni alkoi 35 vuotta sitten ja se jatkuu vieläkin. Meillä on kaikilla kuljettavana omat, juuri meille tarkoitetut polkumme.

”Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut.” ()

19.2.2010 klo 08:14:29
kirjoittaa