Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

”Upeeta! Mahtavaa!”

9.1.2013 – seurakuntalainen Erkki Porola

Iloisen poikamainen otsikko viittaa siihen, että olen suurten tunteiden mies. Se viittaa myös neljännen adventtisunnuntain messuun. Kyseessä oli historiallinen Kauneimmat joululaulut
-messu, ensimmäinen laatuaan.

Messuun osallistuminen oli eheyttävä ja hoitava kokemus. Sen toimittivat Johanna Siltala ja Juhani Nurminen. Musiikkiantia oli vahvistamassa Porkkalan laulu – oli hauska tutustua. Eheän kokonaisuuden messusta tekivät yhdessä kaikki osallistujat, heille/meille kaikille lämmin kiitos.

Palaan tuohon tunneasiaan. Minulle joulunalusaika oli tunteiden osalta raastavan repivää, useasta eri syystä.  Joulumieli oli pitkään hakusessa. Olen lapsesta asti ollut ”draamantajuinen”.

Kerron esimerkin. Alakouluaikoina olin hiukan vilustunut ja olin petin pohjalla muun perheen ollessa ruokapöydässä. Olin kuulemma kiljaissut draamaa tihkuvalla äänellä: ”Tulkaa luokseni, kaikki!”

Nyt on rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto. Kiitos Jumalalle, kiitos kotiseurakunnalle!

Erkki Porola