Päivän Sana 20.08.2017
Jeesus sanoi:
"Totisesti: kukaan ei ole profeetta omalla maallaan."

Luuk. 4:24

Ulkoistettu

15.11.2013 – kanttori Ilona Nyman

Haudan vieressä on hiekkakasa, jossa on useita lapioita kauniisti aseteltuina. Kohta lapioiden varteen tarttuu usea käsipari. Hiljainen surutyö alkaa. Hikihelmet ja kyynelpisarat valuvat rinnakkain poskilla.

Seison etäällä ja katson. Totean, että nämä ihmiset eivät ole halunneet ulkoistaa surutyötään traktorille. Viisas päätös. Ei kai surutyötä voi ulkoistaa.

Kuulen ja luen yhteisöllisyyden kaipuusta. Meistä moni kaipaa yhteisöllisyyttä. Mietin kuitenkin, että kuinka moni meistä on valmis tekemään sen työn, jota yhteisöllisyyden saavuttaminen vaatii. Mieluummin ulkoistaisimme sen työn ja jäisimme katsomaan sivusta. Ja kas, samalla ulkoistamme itsemme.

Ilona Nyman

25.1.2014 klo 17:26:29
Erkki Porola kirjoittaa

Kiitokset Ilonalle kirjoituksesta ja Kikalle kommentista. Tunnen piston sydämessäni. Uskon tarvitsevani yhteisöllisyyttä mutta erakkoluonteeseeni vedoten totean kuuluvani siihen porukkaan, joka ulkoistaa yhteisöllisyyden hakemisen / tekemisen.

21.11.2013 klo 09:15:17
Kikka kirjoittaa

Kiitos Ilona!

Yhteisöllisyys on laaja käsite. Mutta se on totta, että yhteisöllisyyden rakentaminen, vahvistaminen ja ylläpitäminen vaatii työtä.

Olen monta kertaa miettinyt, kun esim. uusi työpaikka on siintänyt edessä, ja todetaan, että "pidetään yhteyttä": kuka siis pitää yhteyttä ja tekee aloitteen, millä tavalla pidetään yhteyttä, miten pian otetaan asian suhteen ensiaskeleet jne? Sanahelinäähän nämä lähtösanat useasti ovat, valitettavasti.

Itse olen varmaan hiukan vanhanaikainen ja suosin tässä yhteisöllisyysteemassakin kasvoista kasvoihin kohtaamista, aitoa läsnäoloa. Samalla tavalla surutyökin toteutetaan - kasvoista kasvoihin, rehellisesti asia läpi käyden, lopulta puhdistettuna ja eheytettynä.