Päivän Sana 20.08.2017
Jeesus sanoi:
"Totisesti: kukaan ei ole profeetta omalla maallaan."

Luuk. 4:24

Turvapaikka

20.12.2015 – seurakuntapastori Johanna Siltala

Maria ja Joosef ovat pitkällä matkalla. Maria on viimeisillään raskaana, mutta ei valita. On sittenkin parempi olla Joosefin mukana matkassa kuin ilman häntä kotona. Joosef astelee määrätietoisesti eteenpäin ja toivoo vain, että he pääsisivät perille Betlehemiin ennen kuin vauva syntyy.

Perillä he joutuvat pettymään, heille ei ole tilaa majataloissa. Sen sijaan ystävällinen isäntä päästää heidät eläinten kanssa talliin. Mikä tärkeintä, siellä on lämmintä ja turvallista. Siellä syntyy vauva, ihana ja ihmeellinen, niin kuin kaikki vastasyntyneet. Silti hän on erilainen, hän tuo mukanaan turvan. Vapahtajan syntymä muistuttaa, että Jumala on elävä, hän välittää ja on läsnä arkisessa hetkessä.

Näen uutiskuvia maailmalta, missä ihmiset ovat pitkällä matkalla. He eivät tiedä, minne ovat menossa, mutta tuntematonkin on parempi kuin paluu turvattomaan kotimaahan. Katselen noita matkalaisia. Sydämeni on jotenkin levoton heidän vuokseen. Haluaisin auttaa, mutta en tiedä miten. Siksi keskityn siihen, mitä osaan tehdä: valmistelen perheelleni joulua, siivoan ja laitan kodin kauniiksi. Ja sitten, vähän yllättäen, Jeesus saapuu.

Äkkiä olen paimenjoukossa, joka rientää seimelle. Ei ole merkitystä sillä, missä tai kenen kanssa joulua vietetään. Tärkeintä on se, mitä Jumala on tehnyt. Herra sanoo, minä olen sinun turvapaikkasi, enkä vain sinun, vaan koko maailman.

Jeesus syntyy avun tuojaksi kodittomille, turvattomille ja rauhattomille. Vaikka maailmassa näennäisesti mikään ei muuttuisi, kaikki on muuttunut. On syttynyt taivaallinen valo, joka tuo turvan ja rauhan ihmisen sisimpään!

Johanna SIltala