Päivän Sana 20.08.2017
Jeesus sanoi:
"Totisesti: kukaan ei ole profeetta omalla maallaan."

Luuk. 4:24

Tervetuloa takaisin!

9.1.2009 – seurakuntapastori Terho Haataja –

Milloin viimeksi tunsit olevasi osa yhteisöä? Kysymys lävähti tajuntaani koko voimallaan painaessani toissapäivänä tietokoneen Enter-näppäintä. Ja samalla jossain syvällä tuntui lämmin häivähdys.

Kyseessä ei ollut yhteenkuulumisen kokemus pankkijärjestelmän kanssa. En ollut maksamassa laskuja. En toisaalta kirjoittanut sähköpostiakaan. Kirjauduin verkkopalveluun, jossa autopelifriikit ottavat mittaa toisistaan mielikuvituksellisilla kilparadoilla.

Yllättäen ruudulle ilmestyi viesti: Hei! Olet ensimmäistä kertaa mukana kahteen viikkoon. Annamme sinulle x määrän lisäpisteitä, jotta pääset taas uuteen alkuun. Tervetuloa takaisin TrackManiaan!

Missä olet ollut? Haluatko uuteen alkuun? Tervetuloa takaisin!

Ollakseen pätkä ohjelmakoodia, viestin henkilökohtaisuus säväytti kuin kuuma keittolautanen pakkaspäivänä. En sano, että olo olisi ollut kuin tuhlaajapojalla. Silti olin tavallaan ollut poissa kotoa, poissa kulmilta, ja tämä huomattiin.

Kirkon päättäjät ovat tehneet viisaan ratkaisun satsatessaan kristillisiin verkkopalveluihin. Kohta kysymys kuuluukin: miten kaikki tämä osallistuminen, osaaminen, vapaaehtoisuus ja niiden myötä yhteenkuulumisen tunne saataisiin siirrettyä perinteisempiin toimintoihin, kuten esimerkiksi jumalanpalvelukseen. Miten yksittäinen kirkossakävijä saisi mukaansa kokemuksen osallisuudesta ja huomatuksitulemisesta?

Ajoittain tuntuu, että messu-uudistukset ja toimintasuunnitelmat ovat kaikessa erinomaisuudessaan silkkaa silmänlumetta. Jossain mättää. Taidan seuraavaksi kysyä neuvoa netin pelisuunnittelijoilta.

19.3.2009 klo 12:31:55
Musiikin harrastaja kirjoittaa

Kiitos, Terho!

Jumalanpalveluksesta puheen ollen, kannatan itse vanhamuotoista messua, ehdottomasti! Mm. messusävelmistöjen muuttuminen oli epäonnistunut. Ja virsikirjauudistus ei mielestäni myöskään ollut onnistunut, esim. joidenkin virsisävelmien rytmiikka muuttui huonompaan suuntaan. Valitettavasti nämä muutokset ovat passivoittaneet muutamat sukupolvet.