Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Talviuimarit

7.1.2014 – lastenohjaaja Hanna-Marja Salonoja

Tänään on taas se ilta! Kello tulee seitsemän kun heitän pyyhkeen kassiin ja laitan uikkarit päälle. Puen vielä lämmintä vaatetta ylle. Hyppään autoon ja huristan Lammaskallion talviuintipaikalle.

Tuttu hahmo kävelee minua kohti, tunnistan kaverini jo kaukaa. Pakkasta on kolmisen astetta ja on kuulas ilta. Astumme mukavan lämpimään koppiin. Riisuessamme ulkovaatteita puhelemme niitä näitä, vaihdamme viikon kuulumisia.

Lähdemme laiturille, kaverini edellä ja minä perässä. Järjestys on tärkeä, sitä ei parane muuttaa. Kaverini ui pienen lenkin. Sitten on minun vuoroni. Tähdet rei’ittävät tumman taivaan. Järven pinnalla on jo jäinen riite. Laiturin kohdalla vesi lainehtii tummana ja pumppu, joka pitää veden avoinna, hurisee ja pulputtaa.

Laskeudun rappunen rappuselta alemmas kylmään veteen. Tässä vaiheessa tulee aina mieleen, että onko tässä mitään järkeä. Mutta sitten kastelen ylävartalon nopeasti kaulaa myöten ja jo tuntuu helpommalta. Kylmä pistelee ihoa mukavasti. Työnnän itseni selkä edellä kauemmaksi rappusista ja uin rauhallisesti takaisin. Nousen laiturille ja kipittelemme takaisin koppiin. Ihoa pistelee vielä kotimatkallakin.

Aloitimme talviuinnin 2013 alussa. Eli kohta on vuosi täynnä. Kaverini houkutteli. Oli asia minunkin mielessäni käynyt, kun tässä iässä on jo kaikenlaista kremppaa, josko kylmästä olisi apua. Kuten tavallisestikin, minä vielä mietin, kun kaverini pisti toimeksi ja tilasi kopin avaimen kunnalta.

Viime talvi meni siihen, että kävin kastautumassa jäisessä vedessä. Sitten uskalsin jo laskea viiteen, ennen kuin tulin ylös. Nyt oikein odotan keskiviikko- ja sunnuntai-illan uintireissua.

En tiedä sitten, onko vaikutus psyykkistä vai fyysistä, varmasti molempia. Uintikerran jälkeen on hyvä olo. Olen voittanut itseni, kun uskaltauduin jäiseen veteen. Syksyn aikana särkylääkkeitä on mennyt vähemmän. Harrastukseen ei kulu paljon aikaa. Saan tavata ystävääni ja jutella päivän jutut.

Suosittelen!

Hanna-Marja Salonoja

8.1.2014 klo 12:16:18
Kikka kirjoittaa

Aivan totta! Jokunen vuosi sitten yksi aktiiviharrastuksistani oli avantouinti. Vaikka pakkasta oli parikymmentä astetta, lähdin mieheni kera uintireissulle. Minä siis uin, hän oli turvamies;) Mutta aivan huikeaa!

Omalla kohdallani kaikki lähti siitä, kun sain työkavereilta ao. varusteita synttärilahjaksi. Olivat ehkä sitä mieltä, aistin sen, että "ei toi nainen kyllä uskalla". Mutta toisin vain kävi;)