Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Taavi, tuhlaajapoika

31.8.2010 – seurakuntalainen Erkki Porola

Olipa kerran, elipä kerran, kauan sitten nuorimies nimeltään Taavi. Tämä urhea uraohjus siirtyi viimeiseksi jääneeseen työpaikkaansa ns. hiljaisen haun kautta. Se hiveli itsetuntoa, mutta arki oli karu. Kyseinen työ osoittautui aivan liian vaativaksi, seurauksena oli työelämän grande finale.

Kulissit kaatuivat kolisten ja Taavi siirtyi uraputkesta kuraputkeen. Esikuvansa tavoin Taavi lähti kaukomaille sikopaimeneksi. Oltuaan aikansa enemmän tai vähemmän hunningolla hän palasi Suomeen ja meni ”sattumalta” Helsingissä Agricolan kirkossa pidettyyn

Tuomasmessuun. Taavi jäi koukkuun ja löysi itselleen turvaverkoston, hengellisen kodin, jossa sai eheytyä ja kasvaa.

Ahneella on (tiedättehän te) määrätynlainen loppu, myös Taavilla. Hänelle ei riittänyt se rakkaus, rauha ja tasapaino, joita hän sai osakseen Tuomas-yhteisössä. Taavi oli perfektionisti ja halusi lisää. Ahneuksissaan hän erosi yhteisöstä ja myös luterilaisesta kirkosta. Hänellä oli käsitys, että tosiuskikset kokevat kutakuinkin jatkuvasti eriasteisia euforisia kicksejä.

Rohkeasti Taavi suuntasi kulkunsa kohti auringonlaskua ja uusia seikkailuja. Hän ei tiennyt mitä etsi, mutta se ei tahtia haitannut. Hän tutustui useampaan eri vaihtoehtoon kirkkokuntien ja hengellisten liikkeiden kirjossa; hän etsi itsensä uuvuksiin.

Tarina päättyy onnellisesti. Etsittyään ankarasti muutaman vuoden Taavi antoi periksi ja heitti pyyhkeen kehään. Hän luovutti elämänsä purren taivaallisen luotsin ohjattavaksi. Tämä osasi tehtävänsä ja ohjasi tuhlaajapojan purren turvallisesti läpi karikoiden (ja taas kohti uusia seikkailuja?).

Erkki Porola

6.9.2010 klo 22:37:13
Vaalit tulossa - toimikaa! kirjoittaa

Hei Erkki Porola ja kaikki muut suomea puhuvat seurakuntalaiset! Papit myös!

Kuka innostaisi meitä suomenkielisiä myös osallistumaan äänestäjinä ja ehdokkaina seurakuntavaaleihin? Kurkatkaa vaikka Kirkkonummen ruotsinkielisten nettisivuja - heillä on ajankohtaisimpana isona aiheena SEURASKUNTAVAALIT ja hauskaa, innostavaa mutta aivan asiapitoista tekstiä vaikka kuinka paljon! Oltaisiin mekin joskus aktiivisempia ja kerättäisiin porukkaa eikä vain niin hiljaisen, värittömän, maltillisen varovaisia. Aika asettua ehdolle loppuu ihan kohta...