Päivän Sana 20.08.2017
Jeesus sanoi:
"Totisesti: kukaan ei ole profeetta omalla maallaan."

Luuk. 4:24

Syy ja seuraus

31.1.2012 – seurakuntalainen Erkki Porola

Lauantai 21.1. oli minulle tärkeä päivä. Aamulla tunsin oloni uupuneeksi ja voimattomaksi. Menin terveyskeskuksen päivystykseen ja sieltä ambulanssilla Jorvin sairaalaan. Siellä pötköttelin 9 tuntia tiputuksessa. Aika pysähtyi.

Miksi sairaalaan? Syy ei ole tärkeä, mutta seuraukset sitäkin tärkeämmät. Mitä mielessäni liikkui?

Ambulanssissa tuli mieleen, että ”tässäkö tämä nyt on?” Ensimmäisenä ajatuksena oli, että mukava tavata aiemmin kuolleita läheisiäni. Aivan ilmeisesti uskon iankaikkiseen elämään. Se tuntui lohduttavalta.

En kokenut sitä, että ”elämä pyöri kuin filminauha”. Tein kuitenkin jonkinlaista välitilinpäätöstä menneestä elämästä. Mitä olen tehnyt, mitä jättänyt tekemättä? Päädyin siihen, että ei ole syytä miettiä katuvaisesti, mitä kaikkea jäi kokematta ja tekemättä. Pikemminkin päinvastoin. Elämänkaareni on ollut sen verran monipuolinen, että kaikki kokemukset eivät ehkä olisi olleet tarpeen.

Psalmin 139 hengessä ajattelen kuitenkin, että kaikella on tarkoituksensa. Minun kuljettavaksi on tarkoitettu juuri tällainen elämän polku. Olen tehnyt paljon virheitä ja itsekkäitä ratkaisuja. Siitä olen kiitollinen, että olen saanut elää itseni näköisen elämän.

Onneksi on armo ja anteeksianto. Minullakin on mahdollisuus saada kaikki tekemäni virheet anteeksi, syntini sovitetuiksi. Pallo on minulla. ”Joka päivä on armo uus.”

Erkki Porola