Päivän Sana 20.08.2017
Jeesus sanoi:
"Totisesti: kukaan ei ole profeetta omalla maallaan."

Luuk. 4:24

Siunatussa tilassa

22.10.2009 – seurakuntalainen Erkki Porola

On hengellinen kokemus saada olla siunatussa tilassa. Meille (vaimokulta / muorikko ja minä) tämä etuoikeus on nyt suotu jo toisen kerran. Edellinen kerta ajoittui viime vuosituhannen loppupuolelle ja tämä tuoreempi kokemus käynnistyi / tapahtui sunnuntaina 11.10.2009.

Kyse on kodin siunaamisesta. Ensimmäinen yhteinen kotimme siunattiin lokakuussa 12 vuotta sitten; siinä kodissa oli hyvä asua. Tähän nykyiseen asuntoomme muutimme viime talvena, joten olemme olleet runsaat puoli vuotta tavallaan tyhjän päällä, heikolla jäällä.

Siunauksen yhteydessä asunnosta tuli koti. Olosuhteet olivat tähänkin saakka ihan OK, mutta siunaamisen jälkeen kaikki muuttui entistä paremmaksi. On aistittavissa uusi ulottuvuus. On niin viihtyisää, että melkein tulee itku, kun joutuu lähtemään kauppaan.

Olemme hyvin kiitollisia Taivaan Isälle ja ystävillemme, jotka olivat mukana kotiamme siunaamassa; erityiskiitos kuuluu Vesa-papille ja hänen perheelleen. Kaikki olivat osaltaan vaikuttamassa siihen, että tilaisuus oli eheyttävä, hoitava ja mieleen jäävä hengellinen kokemus. Saimme kokea yhteyttä, saimme aistia Jumalan läheisyyden ja Pyhän Hengen läsnäolon.

*   *   *

Tunteet tapahtuman tiimoilta olivat sen verran voimakkaita, että katsoin tarpeelliseksi antaa itselleni aikaa rauhoittua ja totutella tilanteeseen ennen kuin raportoin asiasta. Olo on edelleen, 10 päivää myöhemmin, ennallaan. Ehkä tähän on syytä totutella; ja vieläkin enemmän on syytä kiittää.

Päätän raporttini siunatusta tilasta kiitollisin mielin tähän.

Erkki Porola