Päivän Sana 20.08.2017
Jeesus sanoi:
"Totisesti: kukaan ei ole profeetta omalla maallaan."

Luuk. 4:24

”Rykäisenpä blogin!”

21.4.2009 – seurakuntalainen Erkki Porola –

Lennokas otsikko kaivannee perusteluja. Olin lauantaina 18.4. Veikkolan seurakuntakodilla pidetyllä vapaaehtoistoiminnan kurssilla. Yllätyin iloisesti huomatessani että blogin kirjoittaminen seurakunnan nettisivuille lasketaan mukaan toimintaan. Niinpä istahdin heti kurssilta kotiuduttuani ”sorvin ääreen” ja aloin kirjoittaa, kiitollisin mielin.

Meitä oli paikalla parikymmentä, joista 10 % miehiä. Kyllä meidän kelpasi! Kiitän meidän molempien puolesta. Ilo oli kokonaan meidän puolellamme.

Alustajina kurssilla oli kaksi seurakunnan diakoniatyöntekijää ja kaksi kunnan sosiaalityöntekijää (oikea termi saattaa tosin nykyisin olla perusturvatyöntekijä). Kurssilla edettiin keskustellen, ei kateederilta luennoiden.

Mielestäni toteutus oli rohkaiseva ja motivoiva. Perusteluksi lainaan otteen meille jaetusta materiaalista: ”Voit osallistua toimintaan oman elämäntilanteesi mukaan, vaikkapa vain pari kertaa. Jos et näistä tehtävistä löytänyt mieleistäsi, ota yhteyttä niin pohditaan ja etsitään yhdessä Sinulle sopiva tehtävä!” Ajatelkaa, mikä mahdollisuus! Haluan rohkaista muitakin kuin kurssilla olleita mukaan toimintaan. Antaessaan saa.

Kurssi oli innostava ja onnistunut. Kiitän järjestäjiä ja kurssitovereita antoisasta päivästä.

Jäädään Herran haltuun, ”jälleennäkemisen toivossa”.