Päivän Sana 20.08.2017
Jeesus sanoi:
"Totisesti: kukaan ei ole profeetta omalla maallaan."

Luuk. 4:24

Pyhä kiivaus – pyhä yksinkertaisuus

20.8.2012 – seurakuntalainen Laila Liukka

Ensimmäistä kertaa syvällisesti ymmärrän Jeesuksen toiminnan, kun hän ajoi kaupustelijat pois temppelin edustalta. Ennen ajattelin: mites-se-jeesus-nyt-silleen.

Kun ei pysty hyväksymään, että ajattelee vaan rahaa ja sen ansaintaa. Seisoo siinä myymässä kirjoja ja aneita. Edustaa dingeli-dongeli uskovaista tai pakanaa. Kun pitäisi nähdä ja kuulla, kuka voi huonosti, ketä voi auttaa. Pitäisi tehdä ja toimia, eikä seisoa tumput suorina.

Huonoin lause ikinä on ”kyllä-se-jeesus-auttaa”.  Niin minun ei tarvitse liikkua mihinkään, kun taivaalliset sotavoimat puhaltavat maailman kuntoon. Minun raamattuni ei sano niin. Se sanoo: liikkeelle siitä. Köyhät on aina siinä. Ja ne, joita paleltaa.

Ei tarvitse mennä kauaksi kohdatakseen sodan kauhut. Kuuntele sukutarinoita, perintöriitoja, sukupolvien yli kulkevaa vihaa. Katso avioeroja ympärilläsi. Suurilla silmillä katsovia lapsia kaiken parisuhteen riitojen keskellä. Katso itseäsi peilistä ja mieti: ketä vihasinkaan tänään eniten.

Katkaisenko vihan? Annanko anteeksi? Kuuntelenko? Olenko vierellä? Et Jumalani voi pyytää niin paljon minulta. Menen ostamaan rautakaupasta jeesus-teippiä. Jaan sitä tarvitseville. Liimatkoot sillä sydämensä  haavat kiinni. Minun pitää tänään katsoa Kauniit ja Rohkeat.  Mitäs minä muista!

Laila Liukka

24.8.2012 klo 12:24:47
Kikka kirjoittaa

Kiitos, Laila, erittäin hyvästä kirjoituksestasi!

Olen menneen kesän aikana kohdannut mm. seuraavat asiat:
äitini kuoli yllättäen, siskoni joutui useiksi viikoiksi sairaalaan ja liikuntakyvyn lähes kokonaaan menettänyt iäkäs isäni jäi yksin kotiin. Kissakin jouduttiin lopettamaan.

On siis todella tultu elämän perimmäisten kysymysten äärelle. Ja huolta, murhetta ja hoidettavia asioita on todella runsaasti.

22.8.2012 klo 13:07:10
Liisa Sirkkola kirjoittaa

Hyvä Laila,
Hienoa kun käytät kirjoittamisen lahjaasi näin ja pökit meitä seurakunnan sivuja lukevia hereille! Sait ainakin minut näkemään oman henkisen laiskuuteni. Kun omat asiat alkavat olla hyvin,on helppo uinahtaa...
Jokaisella on varmasti elämän varrelta syviäkin haavoja ja arpia,joita hoidellessa ei muita apua tarvitsevia pysty edes näkemään. Mutta jos todella osaisi kääntää katseen pois omasta itsestä, silloin voisi toista kärsivää auttaessaan kokea jopa aitoja onnen hetkiä... Mutta kyllä silti vaatii rohkeutta ja tulisieluista uskoa elää niin kuin pitäisi! Jeesus lupasi seuraajilleen rikkaan elämän, mutta Hänkään ei tarkoittanut mammonaa.Matt.6:24.Hän lupasi Jumalan huolenpitoa ja sisäistä rauhaa, josta käsin pieni ihminen voi olla aidommin läsnä toisille ihmisille.