Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Osta joulu!

14.12.2009 – seurakuntalainen Laila Liukka

Osta kaksi joulua, saat kolmannen kaupanpäällisiksi. Mitä enemmän ostat, sitä joulumpi tulee. Osta joulukiire. Ilman joulukiirettä joulu ei tule. Näytä kiireiseltä edes. Kurtista kulmia ja hoe: kiire, kiire, kiire. Syöksy jokaiseen kauppaan, hyödynnä kaikki tarjoukset. Kanna paljon kasseja yhtä aikaa ja heiluttele niitä, niin näytät sopivan kiireiseltä.

Lue kaikki kotiin tulevat tarjoukset. Osta kaikki, mitä ilman et edes tiennyt tulevasi toimeen. Kun olet ostanut, joulu tulee.

Osta askartelutarvikkeita ja askartele joulu. Osta joulutonttuja, kynttilöitä, enkeleitä, jouluvaloja, spraylunta. Ilman uusinta elektroniikkaa ei tule joulua. Pysy ajan hermolla ja katso ja kuuntele joulu uusimmista vempaimista.

Osta paljon leivonnaisia ja herkkuja, niistä tulee jouluntuoksu. Kun alat syödä kinkkua jo ensimmäisenä adventtina, ehdit syödä kolme kinkkua jouluun mennessä. Suklaarasioiden syömisestä voi tehdä kilpailun.

Sisusta jouluksi. Mieti jouluteema, osta verhot, liinat, tyynyt. Kynttilät pitää olla sävy-sävyyn verhojen kanssa. Suunnittele ja hanki uudet jouluvaatteet, niihin korut ja asusteet. Videokuvaa pyntätty jälkikasvu uudella joulusohvalla. Osta kotielämille joululahjat ja jouluiset herkut.

Vaikka väkipakolla osta lahja jokaiselle tuntemallesi ihmiselle. Ei haittaa vaikka hän ei tarvitse mitään, jouluna kuuluu antaa lahjoja. Ei tarvitse huolehtia, onko lahja oikea, ne voi kätevästi vaihtaa joulun jälkeen. Muista säilyttää kuitit!

Kun tunnet itsesi nääntyneeksi, tuskastuneeksi ja superkiireiseksi, olet löytänyt joulun ytimen.

Entä jos et ostaisi mitään? Mitä jäisi jäljelle? Ehkä sydän.

Laila Liukka

23.12.2009 klo 12:16:58
Urpo kirjoittaa

Juu, kiireellä pilataan joulu mennen tullen. Mutta toisaalta minusta on turha jeesustella joulun kaupallisuudella. Se nyt vaan on niin, että meillä ostetaan lahjoja ja herkutellaan. Niistä palikoista ihmisten kaikki isot juhlat rakennetaan.

Jaakko Heinimäki on kirjoittanut hyvää tekstiä joulun maallisuudesta:

21.12.2009 klo 04:23:01
Me käymme joulun viettohon kirjoittaa

Kirjoituksesta tuli mieleen nämä Mauno Isolan sanat 'me käymme joulun viettohon' -laulusta. Vaikka teksti on vanha, niin osuu paremmin kuin hyvin nykypäivään.

'turhuuden turhuus kaikki on,
niin turhaa touhu tää;
me kylmin käymme sydämin,
laps sivuun vain jos jää.
Me lahjat jaamme runsahat.
Laps - tyhjät kätes ihanat.'

Kannattaa lukea kaikki sanat.

Rauhallista Joulua kaikille lukijoille!

PS: marttojen mukaan komerot kannattaa siivota jouluksi vain siinä tapauksessa jos aikoo viettää joulunsa siellä :-)

15.12.2009 klo 14:50:49
Kikka kirjoittaa

Ihanan osuva kirjoitus! Ihan tätä päivää! Kiitos, Laila!

Rakas anoppini oli eilen haimasyöpäleikkauksessa Meilahdessa. Tällä hetkellä "kaikki hyvin".

Kiire katoaa äkkiä, tilalle tulee joukko kysymyksiä: miksi vakava sairaus kohtasi juuri hänet, joka oli 2 vuotta sitten menettänyt puolisonsa, veljensä ja hänen vaimonsa, sairastanut jokunen vuosi sitten rintasyövän ja on ihmisistä ihanin - enkeli maan päällä. Ja miksi juuri nyt, kun meidän kaikkien oli tarkoitus viettää yhdessä rauhaisaa Joulua Aulis-appi muistoissamme.

Mutta kaikesta huolimatta Joulu saapuu koteihimme. Jumalan läsnäolo poistaa ahdistuksen ja tuo rauhan.

14.12.2009 klo 18:57:22
kirjoittaa

Hyvin paljon ajatuksia herättävä teksti siitä, mitä joulu voi olla ja mitäs sen sitten pitikään olla? Mikä on tärkeintä? Mielummin jää sydän, kuin tavarat! Kiitos osuvasta kirjoituksestasi!