Päivän Sana 20.08.2017
Jeesus sanoi:
"Totisesti: kukaan ei ole profeetta omalla maallaan."

Luuk. 4:24

Mitä sinulle kuuluu?

6.7.2009 – seurakuntalainen Laila Liukka

Yksi kokee uuden elämän ihmeen: syntyy suloinen vauva. Toinen kamppailee vakavan sairauden kanssa, kuoleman varjo koko ajan läsnä. On nuoria, jotka eivät saa opiskelupaikkaa, eivät edes työtä. Toiset taas menevät sinne, mikä on tavoitteensa, kaikki tuntuu helpolta.

On vanhempia, jotka kipuilevat lastensa vaikeiden murrosiän kriisien kanssa nääntyneinä ja hämillään. Toisten lapset ovat tasaisia, murrosikää tuskin huomaa.

Monet kärsivät masennuksesta, toisten toiminnan tarmo on katkeamaton.

Jotkut unelmoivat omasta talosta vuosia, eivätkä sitä saa. Toiset myyvät talonsa pois.

On ihanat häät, jossa rakastunut pari unohtuu toistensa silmiin. On eräs pari, joka repii puolisolta silmät päästä avioerokamppailussa.

Toisen eurot riittävät kerran vuodessa vaatimattomaan kotimaan matkaan, toinen viettää neljä kertaa vuodessa pitkän luksusloman ulkomailla. On mies, joka irtisanotaan vuosikymmenten työuran jälkeen. On toinen, jonka pomo houkuttelee jatkamaan tupla eduilla, vaikka eläkeikä on jo saavutettu.

Tällaisia kuulumisia olen saanut lähiaikoina lähimmiltäni.

"Itkekää itkevien kanssa, naurakaa nauravien kanssa".

Onko meillä läsnäolon taito?

Laila Liukka

11.8.2009 klo 11:40:35
KL kirjoittaa

Laila!

Tekstisi viimeinen kysymys osuu naulankantaan! Osaammeko olla läsnä? Ja olemmeko aidosti kiinnostuneita lähimmäistemme elämästä? Itse koen näin, että mitä enemmän ikää tulee, sitä aidompaa ja luonnollisempaa elämää haluan, en extremeä tai keinotekoista pintanäyttöä.

Kiitos kirjoituksestasi!