Päivän Sana 21.08.2017
Onnellinen se kansa,
jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut.

Ps. 33:12

Mitä ja miksi?

10.11.2010 – seurakuntalainen Erkki Porola

Kyse ei ole homoliitoista tai kirkon jäsenkadosta. Kiitos teille, jotka lopetatte lukemisen tähän. – Olen kiinnostunut blogien maailmasta. Toivon saavani tukiopetusta.

Mitä Aloitan katekismusmaisella kysymyksellä Blogi – mitä se on? Olen tykönäni miettinyt, mikä on blogien olemassaolon perimmäinen tarkoitus, jos sellaista on. Onko kyseessä kokoelma kolumneja vai omakohtainen, virtuaalinen päiväkirja. Tai kenties jotain ihan muuta?

Miksi Miksi kirjoitan? Pentti Saarikoski toteaa kirjassaan Kirje vaimolleni ”Haluan kirjoittaa kaiken pahan itsestäni ulos”. Kuljen Pentin peesissä

Kirjaan tähän poimintoja / ”highlights” kokemusteni kirjosta.

Olen
• syrjäytynyt työelämästä ja joksikin aikaa koko yhteiskunnasta
• saanut elää jonkin aikaa yhteiskunnan ulkopuolella, osoitteena poste restante
• saanut nauttia laitoshoidoista: katko, huoltolaitos, hoitokoti, psykiatrinen sairaala
• ollut 17 vuotta työkyvyttömyyseläkkeellä vakavan masennuksen johdosta

Nyt mietin, mahtaisiko kokemuksistani kertominen kiinnostaa. Ajatuksena olisi vertaistuen tarjoaminen samansuuntaisia kokeneille.

Erkki Porola

19.11.2010 klo 11:18:58
Erkki Porola kirjoittaa

Virpi, kiitos kommentista ja sen myötä rohkaisusta. Minäkin uskon vertaistuen voimaan, siitä on ollut apua monessa elämänvaiheessa.

Erkki

12.11.2010 klo 16:04:23
Virpi Miettinen kirjoittaa

Hei Erkki,

Toivoisin sydämestäni, että sinulle tarjoutuisi mahdollisuus hyödyntää kokemuksesi. Samalla jollekulle toiselle vastaavia kokeneelle tarjoutuisi tilaisuus saada kokemuksistasi tukea myös omaan elämäntilanteeseensa.

Itse uskon vakaasti vertaistuen voimaan. Siitä voimasta olen saanut olla osallisena itsekin, sekä oman elämäni hajonneita palasia aikoinaan kootessani, että sitä myöhemmin toisille tarjoten.

Jos minun mielipidettäni kysyttäisiin, Kirkkonummelle olisi erittäin tervetullut jokin sellainen vertaistukiryhmä, jossa sinun kokemuksillasi olisi käyttöä. Jokin sellainen ryhmä, jossa ryhmäläisiä yhdistäisi - ei vain usko yhteiseen Kristukseen - myös usko vertaistuen voimaan ja vaikeistakin elämänkokemuksista toipumisen.

Rohkeautta sinulle jatkaa kyselyäsi ja etsintääsi :-)

T. Virpi Miettinen
seurakunnan luottamushenkilö